Καιρός: Προσοχή! Πού θα σημειωθούν καταιγίδες σήμερα (pics+vids)

Άστατος θα να είναι ο καιρός την Τρίτη (25/06) καθώς τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. 

Καιρός: Προσοχή! Πού θα σημειωθούν καταιγίδες σήμερα (pics+vids)
Δείτε τους χάρτες της ΕΜΥ
4'

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το μεσημέρι και έπειτα. Πιθανότητα ασθενών βροχών υπάρχει και κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς.

Δείτε στην gallery τους χάρτες της ΕΜΥ:

Αρναούτογλου: «Καυτός» ο καιρός την Παρασκευή – Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Η πιο ζεστή ημέρα του δεκαημέρου θα είναι η προσεχής Παρασκευή (28/06), σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού που έκανε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, οι θερμοκρασίες την Τετάρτη (26/06) θα κυμανθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Από την Πέμπτη (27/06), ωστόσο, ο καιρός θα ξεκινήσει να «πυρώνει» ξανά.

Την Παρασκευή (28/06) ο καιρός θα είναι ακόμη πιο ζεστός, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προβλέπει την πιο «καυτή» μέρα του τρέχοντος δεκαημέρου. Η θερμοκρασία την Παρασκευή (28/06), σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, θα «αγγίξει» τους 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 34 στη νησιωτική χώρα.

Δείτε την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Το Σάββατο (29/06), ωστόσο, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική και, κυρίως, βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο (29/06) ενδέχεται να σημειωθούν και βροχές στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Την Κυριακή (30/06) ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικούς όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Το πρωί στα Δωδεκάνησα η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Ποιες σχολές θα καταποντιστούν - Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Συναγερμός στο Αιγαίο: Το περίεργο περιστατικό ανάμεσα στο Γιαβούζ και το Πολεμικό Ναυτικό

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή