«Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη εκτός από δημοσιονομική πειθαρχεία»

O Βέλγος ευρωβουλευτής και πρώην πρωθυπουργός Ζαν Λουκ Ντεάν αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ευρώπη να δώσει έμφαση στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και όχι μόνο στην δημοσιονομική πειθαρχία, σε συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται στην ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Tijd.

«Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη εκτός από δημοσιονομική πειθαρχεία»
1'


Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσον «η Ευρώπη ζητά πάρα πολλά από την Ελλάδα», ο παλαίμαχος Βέλγος πολιτικός αναφέρει ότι η ΕΕ «έχει καθυστερήσει να ενεργοποιήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς και να προχωρήσει είτε στην δημιουργία ενός ταμείου Αλληλεγγύης είτε στην έκδοση ευρωοομολόγων».

«Αντ΄ αυτού», πρόσθεσε , «αναγκάζουμε τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν πολιτικές που ξεπερνούν τις δυνατότητες του πληθυσμού, χωρίς μάλιστα να τους προσφέρουμε την παραμικρή προοπτική».

«Η πολιτική αυτή οξύνει τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα» κατέληξε.

Αναφορικά με το εάν η αναξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει πρόβλημα για την υπέρβαση της κρίσης, ο Ντεάν χαρακτήρισε την Ελλάδα «ειδική περίπτωση» σε ό,τι αφορά το σημείο αυτό.


«Δεν φτάνω βέβαια στο σημείο να πω ότι η Ελλάδα πρέπει να τεθεί υπό καθεστώς κηδεμονίας, όπως λένε στην Γερμανία, εντούτοις πιστεύω ότι πρέπει να αποσταλούν ειδικοί για να ελέγχουν επιτόπου εάν εφαρμόζονται όσα έχουν συμφωνηθεί», πρόσθεσε.


«Το ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την διεξαγωγή εκλογών δεν διευκολύνει βέβαια τα πράγματα», συμπλήρωσε ακόμη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή