Βρετανία: Μυστήριο με την αυτοκτονία Ρώσου μεγιστάνα

Ο 66χρονος Ρώσος μεγιστάνας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην έπαυλή του τη Δευτέρα (28/2)

Ρώσος επιχειρηματίας
Ο 66χρονος ολιγάρχης δεν ήταν στη λίστα των κυρώσεων της Βρετανίας
Twitter
1'

Ένας Ουκρανικής καταγωγής μεγιστάνας πετρελαίου και φυσικού αερίου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεκαετίες αφότου έφυγε από τη γενέτειρά του στην Ουκρανία.

Ο Γουότφορντ, βρέθηκε κρεμασμένος στο γκαράζ της έπαυλης του, αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών στο Virginia Water, του Surrey. Η αστυνομία κλήθηκε στην πολυτελή κατοικία αφού ένας κηπουρός ανακάλυψε το νεκρό σώμα του του περίπου το μεσημέρι.

Ο 66χρονος ολιγάρχης, πατέρας τριών παιδιών, δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο επιχειρηματίας έκανε την περιουσία του μέσω πετρελαίου και φυσικού αερίου από την πρώην σοβιετική δημοκρατία, πριν ιδρύσει μια εταιρεία ακινήτων στη Βρετανία.

Ένας οικογενειακός φίλος αναφέρθηκε στην εφημερίδα The Sun ότι ο Γουότφορντ είχε ενοχληθεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Μας κάλεσαν γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου μετά από αναφορές για την ανακάλυψη του πτώματος ενός άνδρα σε μια διεύθυνση στο Portnall Drive, στο Wentworth. Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι συγγενείς του γνωρίζουν και υποστηρίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς. Έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία θεωρεί ότι δεν αντιμετωπίζει ένα ύποπτο περιστατικό, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς ο Watford διατηρούσε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή