Το Newsbomb.gr στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας: Το προσφυγικό δράμα μέσα από συγκλονιστικές εικόνες

Οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται με προορισμό την Πολωνία από την Ουκρανία και το Newsbomb.gr και ο απεσταλμένος του, Νίκος Χριστοφάκης, βρίσκονται στο Πρζεμισλ, όπου χιλιάδες παιδιά και γυναίκες προσπαθούν να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο...

Το Newsbomb.gr στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας: Το προσφυγικό δράμα μέσα από συγκλονιστικές εικόνες
Καρέ - καρέ η προσφυγική κρίση
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr
2'

Αποστολή στην Ουκρανία και φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται για 15ο 24ώρο, με την Ρωσία να σφυροκοπά όλη την επικράτεια της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της Ευρώπης από άκρη σε άκρη.

Εκατομμύρια Ουκρανοί αναζήτησαν από την πρώτη στιγμή μια διέξοδο σωτηρίας, μακριά από την φρίκη του πολέμου. Μολδαβία, Σλοβακία και Πολωνία, είναι οι χώρες που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της απίστευτης ανθρωπιστικής κρίσης, όπου καθημερινά «γράφονται» μικρές ιστορίες δύναμης και θέλησης.

Στην πόλη Πρζεμίσλ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, καθημερινά χιλιάδες Ουκρανοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, περνούν τα σύνορα με τον εφιάλτη του πολέμου να έχει φωλιάσει στις καρδιές τους. Οι άντρες δεν τους ακολουθούν, καθώς έμειναν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους...

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο Πρζεμίσλ, αποτυπώνοντας με τον φακό του Νίκου Χριστοφάκη, συγκλονιστικές εικόνες. Να σημειωθεί πως στην Πολωνία έχουν περάσει 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Πολωνές μητέρας καθημερινά αφήνουν καρότσια στα σύνορα για τις Ουκρανές. Παιδιά, τα οποία δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί, χαμογελάνε στον φωτογραφικό φακό. Άλλα κλαίνε, ζητάνε το σπίτι τους. Εθελοντές προσφέρουν μια κούπα ζεστό τσάι σε όσους έχουν ανάγκη να ζεσταθούν στο τσουχτερό κρύο.

Εικόνες που αφήνουν μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όταν ο ρωσό-ουκρανικός πόλεμος θα είναι μια εφιαλτική ανάμνηση για όλο τον πλανήτη.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βρετανία: «Έγκλημα πολέμου η επίθεση στο μαιευτήριο της Μαριούπολης»

Ουκρανία: Νέος γύρος κυρώσεων για τους Ρώσους ολιγάρχες

Ουκρανία: Μεγάλη ανησυχία για το Τσέρνομπιλ - Στέλνει ειδικούς τεχνικούς η Λευκορωσία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή