Το Σουδάν απειλεί με κλείσιμο των αγωγών πετρελαίου από το Νότο

Ο πρόεδρος του Σουδάν Ομάρ Χασάν αλ Μπεσίρ διευκρίνισε πως η χώρα του δεν δέχεται τα χρήματα του Νοτίου Σουδάν και απείλησε πως θα κρατήσει κλειστούς τους αγωγούς μεταφοράς του πετρελαίου από το Νότο.

Το Σουδάν απειλεί με κλείσιμο των αγωγών πετρελαίου από το Νότο
1'

«Δεν δεχόμαστε δασμούς μεταφοράς από το πετρέλαιο του Νοτίου Σουδάν και δεν πρόκειται να ανοίξουμε τους πετρελαιαγωγούς. Δεν πρόκειται να υπάρξει πετρέλαιο από το Νότιο Σουδάν που θα περάσει από την αγνή μας χώρα, έτσι ώστε ούτε ένα δολάριο να μη φθάσει στους εγκληματίες αυτούς», σημείωσε ο Μπεσίρ σε ομιλία του μπροστά σε πλήθος στο Χαρτούμ.

Ο Νοτιοσουδανικός στρατός ανακοίνωσε απόψε πως τα στρατεύματά του εξακολουθούν να βρίσκονται στη διαφιλονικούμενη παραμεθόριο περιοχή Χέγκλιγκ και πως δεν θα εγκαταλείψουν παρά μόνον εάν τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Τζούμπα, δηλαδή να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από τους Σουδανούς.

Από την πλευρά του ο Νοτιοσουδανός πρόεδρος Σάλβα Κιρ είχε ανακοινώσει νωρίτερα την άμεση αναδίπλωση των δυνάμεών του από το Χέγκλιγκ, αναφέροντας πως η αποχώρηση θα έχει ολοκληρωθεί εντός τριημέρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή