Πάνω από 2 δισ. ευρώ η αποτίμηση των ζημιών του φονικού σεισμού

Τεράστιο είναι το τίμημα για την Ιταλία μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τρίτη τα βόρεια της χώρας, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Πάνω από 2 δισ. ευρώ η αποτίμηση των ζημιών του φονικού σεισμού
1'

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο μετρούν ζημιές ύψους 2 δισ. ευρώ με τη βιομηχανική παραγωγή της ζώνης που χτύπησε ο Εγκέλαδος να πλήττεται ακόμη περισσότερο.

Η συνολική ζημιά στην ζώνη του σεισμού εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 δισ.ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Repubblica.

Μόνο στον τομέα της βιοιατρικής οι ζημιές ανέρχονται στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ πολλά είναι τα εργοστάσια και οι εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται μετέωροι.

Κι ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Ιταλίας προσπαθούν να ξανασταθούν στα πόδια τους, η γη συνεχίζει να τους εκδικείται με 37 μετασεισμούς στη ζώνη μεταξύ Μόντενα και Φεράρα.

Πολλοί εξακολουθούν να κατασκηνώνουν στην ύπαιθρο ακόμη και όσοι μένουν σε κτίρια που δεν υπέστησαν ζημιές και βρίσκονται σε επαγρύπινιση, από φόβο ότι ο Εγκέλαδος μπορεί να ξαναχτυπήσει.

Αυτοσχέδιοι καταυλισμοί «φυτρώνουν» συνεχώς, καθώς οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και προτιμούν να κατασκηνώσουν ακόμη και στις αυλές για να μπορούν να επιβλέπουν την κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή