Λευκός Οίκος: Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη Γάζα στο Κάιρο

Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο ομάδων εργασίας, καθώς οι πλευρές προσπαθούν να διευθετήσουν ορισμένα ζητήματα, δήλωσε σήμερα ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Λευκός Οίκος: Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη Γάζα στο Κάιρο
1'

Όπως υπογράμμισε, ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να διευθετήσουν οι ομάδες εργασίας είναι η ανταλλαγή των ομήρων της Χαμάς με Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές. Οι εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου δεν είχαν αντίκτυπο στις συνομιλίες στο Κάιρο, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε ναυάγιο.

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε από το Κάιρο, χωρίς να επέλθει κάποια συμφωνία.

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι η θέση της οργάνωσης παραμένει αμετάβλητη ότι επιδιώκει «πλήρη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (των ισραηλινών στρατευμάτων), την επιστροφή των εκτοπισμένων, την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, την ανοικοδόμηση και μια συμφωνία ανταλλαγής» μεταξύ Παλαιστινίων κρατουμένων και ομήρων στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε ότι η οργάνωση εμμένει στην πρόταση της 2ας Ιουλίου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, απορρίπτει τους νέους ισραηλινούς όρους και αναφέρει ότι οι συνομιλίες για επικείμενη συμφωνία είναι ψευδείς.

«Δεν θα δεχθούμε συζητήσεις για αναιρέσεις από αυτά που συμφωνήσαμε στις 2 Ιουλίου ή για νέους όρους», δήλωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης Al-Aqsa.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή