Ισραήλ: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την γενική απεργία

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους στο Τελ Αβίβ ζητώντας την επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα

Ισραήλ: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την γενική απεργία
2'

Παράνομη έκρινε την γενική απεργία στο Ισραήλ το εργατικό δικαστήριο, διατάζοντας τον άμεσο τερματισμό της. Παράλληλα απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς.

Το δικαστήριο του Τελ Αβίβ δήλωσε ότι η απεργία πρέπει να σταματήσει άμεσα, μέχρι τις 2.30 μ.μ. δηλαδή πολύ νωρίτερα από ότι είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές.

Επιχειρήσεις, σχολεία και συγκοινωνίες σε όλο το Ισραήλ έχουν επηρεαστεί από τη σημερινή απεργία, με πολλούς δρόμους να είναι αποκλεισμένοι, ενώ πολλές πτήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έχουν διαταραχθεί.

Σε ολόκληρη τη χώρα, δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μετά την ανάκτηση των σορών έξι ομήρων από στρατιώτες στη Γάζα.

Συνολικά 97 αιχμάλωτοι παραμένουν στα αζήτητα στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Φωτογραφίες: Getty

Ο εντοπισμός των σορών έξι ομήρων προκάλεσε πανεθνική οργή, με τους Ισραηλινούς να συγκεντρώνονται σε ολόκληρη τη χώρα με σημαίες και πλακάτ, καταλαμβάνοντας το κέντρο του Τελ Αβίβ της Ιερουσαλήμ και άλλων μεγάλων πόλεων κατηγορώντας τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του ότι δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρεθεί λύση και να υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι διαδηλώσεις της Κυριακής ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, ωστόσο πλήθη έσπασαν τις γραμμές της αστυνομίας, αποκλείοντας έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο στο Τελ Αβίβ.

Η σημερινή πανεθνική γενική απεργία οργανώθηκε από το μεγάλο ισραηλινό εργατικό σωματείο, Histadrut, προκειμένου να πιέσει περαιτέρω για μια συμφωνία ομήρων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή