Ένοχος φέρεται ότι θα δηλώσει ο Χάντερ Μπάιντεν σε δίκη για φορολογικά αδικήματα

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ο γιός του Αμερικανού Προέδρου

Ένοχος φέρεται ότι θα δηλώσει ο Χάντερ Μπάιντεν σε δίκη για φορολογικά αδικήματα
2'

Σε αγκάθι τόσο για την οικογένεια Μπάιντεν όσο ενδεχομένως και για ολόκληρο το κόμμα των δημοκρατικών αναδεικνύεται ο βιός και η πολιτεία του Χάντερ Μπάιντεν, γιού του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιός του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που αποσύρθηκε από την κούρσα για τις εκλογές του 2024 προ ολίγων εβδομάδων, φέρεται να προτίθεται να αποδεχθεί την ενοχή του για φορολογικά αδικήματα. Αδικήματα που έρχονται να προστεθούν στα όσα στο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα περίεργα... γούστα του.

Σύμφωνα με το Fox News, ο δικηγόρος του Μπάιντεν Άμπε Λόουελ δήλωσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι ο Χάντερ Μπάιντεν προτίθεται να δηλώσει ένοχος. Ο Μπάιντεν αρχικά δήλωσε αθώος για τα τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Η δίκη άρχισε με την επιλογή των ενόρκων στο Λος Άντζελες την Πέμπτη. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Leo Wise δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που ακούμε γι' αυτό» όσον αφορά την αλλαγή της ομολογίας.

Ο Χάντερ Μπάιντεν μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 17 ετών και πρόστιμο έως και 750.000 δολάρια.

Ο Βάις ισχυρίζεται στο κατηγορητήριο ότι ο Χάντερ Μπάιντεν «συμμετείχε σε ένα τετραετές σχέδιο για να μην καταβάλει τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους που όφειλε για τα φορολογικά έτη 2016 έως 2019, από τον Ιανουάριο του 2017 περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου 2020 περίπου, και για να αποφύγει τον υπολογισμό των φόρων για το φορολογικό έτος 2018, όταν υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις τον Φεβρουάριο του 2020».

Στο κατηγορητήριο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε έναν εξωφρενικό τρόπο ζωής αντί να πληρώσει τους φορολογικούς του λογαριασμούς» και ότι «σταμάτησε να πληρώνει τους οφειλόμενους και καθυστερημένους φόρους του για το φορολογικό έτος 2015» το 2018.

Ο Χάντερ Μπάιντεν φέρεται ότι «απέτυχε εσκεμμένα να πληρώσει εγκαίρως τους φόρους του για τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019, παρά το γεγονός ότι είχε πρόσβαση σε κεφάλαια για να πληρώσει μερικούς ή όλους αυτούς τους φόρους» και ότι «απέτυχε εσκεμμένα να υποβάλει εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις του για το 2017 και το 2018».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή