Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Καλά στην υγεία τους οι ιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Καλά στην υγεία τους οι ιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
1'

Καλά στην υγεία τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι ιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» από τον Οκτώβριου του 2023 και την πρώτη επίθεση της Χαμάς. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματισμούς ιερέων και επικρατεί ψυχραιμία.

Προσθέτουν δε ότι δεν προέκυψαν ζημιές σε ιερούς ναούς από τη χθεσινοβραδινή πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με τους ιερείς να βρίσκονται στις ενορίες τους.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και για την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη συνοικία Zaytun της Παλαιάς Πόλης της Γάζας, η οποία είναι η παλαιότερη εκκλησία της Γάζας και η τρίτη παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο.

Από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζεται ψυχραιμία καθώς, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είναι συνηθισμένοι σε δύσκολες συνθήκες. Πηγές από το Ισραήλ προσθέτουν ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, και τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Αγγελοσόπουλο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή