Πακιστάν: Προσπάθειες για επίλυση της πολιτικής κρίσης

Συναντήσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης αναμένεται να έχει σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, σε μια...

1'

Συναντήσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης αναμένεται να έχει σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, σε μια προσπάθειά του να αποτρέψει μια πιθανή πρόταση μομφής, μετά και την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό ενός σημαντικού εταίρου, του Κινήματος Μουταχίντα Καούμι (MQM).

Η κυβέρνηση Γκιλάνι έχασε χθες την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία μετά την ανακοίνωση του «MQM» ότι θα προσχωρήσει στις τάξεις της αντιπολίτευσης, επειδή η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στις τιμές των καυσίμων είναι "αφόρητη" για τους Πακιστανούς.

Συγκεκριμένα, η αποχώρηση του «MQM» από τον κυβερνητικό συνασπισμό βύθισε τη νοτιοασιατική αυτή χώρα σε σοβαρή πολιτική κρίση, ενώ εντείνει και την αβεβαιότητα σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με την οικονομική της πολιτική, με αντάλλαγμα δάνειο 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, εάν η κρίση οξυνθεί είναι πιθανό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Ο Γκιλάνι αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση, δηλαδή τη Μουσουλμανική Ενωση του Πακιστάν.

«Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με τον Σαχμπάζ Σαρίφ για την πολιτική κατάσταση και για τους τρόπους επίλυσης της κρίσης», δήλωσε αξιωματούχος στο γραφείο του Γκιλάνι.

Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Τσόντρι Σουτζαάτ, ηγέτη ενός άλλου μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης, του PML-Q.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή