Στο Πακιστάν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Το Πακιστάν επισκέφθηκε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον πακιστανό πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι σε μια προσπάθεια να...

1'

Το Πακιστάν επισκέφθηκε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον πακιστανό πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι σε μια προσπάθεια να πιέσει την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση των ανταρτών προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.


Ο Μπάιντεν δήλωσε χθες κατά την επίσκεψή του στο Αφγανιστάν ότι το Πακιστάν χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη στον αγώνα της κατά των ανταρτών την ώρα που οι ΗΠΑ σκοπεύουν να μειώσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν.


Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους αντάρτες που δρουν στις ζώνες των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν, εκτιμώντας ότι εκεί βρίσκεται το προπύργιο των Ταλιμπάν και πρόσφατα αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν την πακιστανική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμησή τους.


Από την πλευρά του το Πακιστάν αντιδρά υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν τους παρέχουν αρκετή υποστήριξη και πως δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες που έχει το Πακιστάν στον τομέα της ασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή