Υποβρύχιος πόλεμος για ΗΠΑ, Ρωσία – Επιστρατεύουν μέχρι και δελφίνια

Οι αμερικανοί ήταν, και είναι και σήμερα, πρωτοπόροι. Οι σοβιετικοί τους ακολουθούσαν κατά πόδας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Υποβρύχιος πόλεμος για ΗΠΑ, Ρωσία – Επιστρατεύουν μέχρι και δελφίνια
1'

Τώρα ένα από τα όπλα του πολέμου αυτού επανακτά νέα ζωή, καθώς στην Ουκρανία, που κληρονόμησε σχετική υποδομή από την τέως ΕΣΣΔ, αναβιώνει ο ''ανταγωνισμός'', ενώ αποκαλύπτεται και ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα της ίδιας της Ρωσίας στην Αρκτική!

Όχι με όπλα υψηλής τεχνολογίας και τα ...συναφή , αλλά με ... δελφίνια- σαμποτέρ και φώκιες-κυνηγούς υποβρύχιων εισβολέων!

Πριν λίγους μήνες έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προετοιμάζουν στο δελφινάριο της Σεβαστούπολης δελφίνια-στρατιώτες.

Συγκεκριμένα ότι 10 ρινοδέλφινα (Tursiops) εκπαιδεύονται για υποβρύχιες επιθέσεις σε πλοία και σαμποτέρ του εχθρού. Η αποστολή τους είναι λεπτή γι αυτό και η εξάρτυσή τους περιλαμβάνει και ...οπλισμό!. Στο κεφάλι των δελφινιών στερεώνουν όπλα ή μαχαίρια! ίσως και μίνι εκρηκτικά, παρόλο που δεν το λένε!

Εκτός από τη Σεβαστούπολη υπάρχει άλλο ένα Κέντρο προετοιμασίας δελφινιών - και θαλασσίων λεόντων - για στρατιωτικούς σκοπούς: Αυτό βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή