Τι γράφει σήμερα ο Τουρκοκυπριακός Τύπος

Το σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα που έγινε χθες στην περιοχή Ταύρος στο οποίο έχασαν την ζωή τους τρία πρόσωπα, οι τελευταίες εξελίξεις στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας και οι επερχόμενες «εκλογές» στον κατεχόμενο «δήμο» Λευκωσίας είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.
Τι γράφει σήμερα ο Τουρκοκυπριακός Τύπος
3'

Με τίτλο «Εμείς τρώμε, αυτοί δεν τρώνε », η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) γράφει ότι 4 φορτηγά με κοτόπουλα που ανήκουν στην εταιρία Χατζή Αλί, ενώ εξήχθησαν προς την Σαουδική Αραβία, χθες επιστράφηκαν πίσω στα κατεχόμενα, αφού σχετικές αναλύσεις έδειξαν ότι είναι βλαβερά για την υγεία. Αλλού, αναφέρει ότι σε σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα που έγινε χθες στην περιοχή Ταύρος έχασαν την ζωή τους τρία πρόσωπα, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας έχει παραλύσει η ζωή, αφού όλες οι αγορές γίνονται με μετρητά.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Κρίμα» γράφει ότι η ανοιχτή πληγή των κατεχομένων, τα τροχαία δυστυχήματα, συνεχίζονται, αναφέροντας ότι χθες το μεσημέρι σε δυστύχημα στο κεντρικό δρόμο στην περιοχή Ταύρος έχασαν την ζωή τους τρία πρόσωπα και τραυματίστηκαν άλλα δύο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι το παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής εφαρμόζει πλέον το έργο του για το σύστημα αυτοματισμού στις βιβλιοθήκες, το οποίο είναι έτοιμο να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Καντρί Φελλάχογλου για τη θέση του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας, ο οποίος υποστηρίζει ότι στις επερχόμενες εκλογές οι Λευκωσιάτες θα κερδίσουν πίσω την αξιοπρέπεια τους.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μια απροσεξία στοίχισε τη ζωή τριών προσώπων» αναφέρεται στο τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στον κεντρικό δρόμο στην περιοχή Ταύρος, όπου συγκρούστηκαν μετωπιαία δύο οχήματα με αποτέλεσμα το θάνατο τριών προσώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο. Επίσης, αναφέρει ότι η οικογένεια των δύο θυμάτων έπαθε νευρικό κλονισμό. Αλλού, αναφέρει ότι η κυπριακή Κυβέρνηση έχει βρει μια καινούρια φόρμουλα για την ανεύρεση των 5,8 δισεκατομμυρίων που χρειάζεται, αυτή του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Με τίτλο «Και πάλι μια πικρή είδηση», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), αναφέρεται στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες το μεσημέρι στο κεντρικό δρόμο στην περιοχή Ταύρος στην Καρπασία, όπου έχασαν την ζωή τους τρία πρόσωπα, ο διευθυντής δημοτικού σχολείου Χιουσεϊν Αυσάρ, ο Μεχμέτ Όζτουρκ και ο Μεχμέτ Σαχίν και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο γυναίκες. Αλλού, γράφει ότι 21,5% στα κατεχόμενα δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις επερχόμενες «εκλογές» για το «δήμο» Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χθες η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της ότι θα αναστείλει τις εργασίες της και δημιουργήθηκε χάος.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Φιλονικία» γράφει ότι η οικονομική κρίση στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας προχώρησε σε καινούριο στάδιο με τους ισχυρισμούς ότι η Λαϊκή Τράπεζα θα χρεοκοπήσει, οι οποίοι έγιναν αιτία για σοβαρές αντιδράσεις του κόσμου μπροστά από το κτίριο της Βουλής. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι στην ψευδοβουλή παρουσιάστηκε το νέο πρωτόκολλο που υπογράφτηκε με την Τουρκία το οποίο προνοεί ότι η οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στα κατεχόμενα είναι πλέον συνδεδεμένη με το γενικό οικονομικό πακέτο και άρα αν δεν υπάρξει πρόοδος σε αυτό δεν θα δοθεί καμία βοήθεια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που έγινε χθες στο κεντρικό δρόμο στην περιοχή Ταύρος με τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή