Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, η εσωτερική διαμάχη στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας και η εκ νέου παραχώρηση «υπηκοότητας» του ψευδοκράτους σε εποίκους, είναι τα κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των τεσσάρων τ/κ εφημερίδων σήμερα.
Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου
3'

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Και στην αστυνομία αρέσουν τα BMW» γράφει ότι το «υπουργείο» εσωτερικών έχει προμηθεύσει την «κεντρική αστυνομική διεύθυνση» με 8 οχήματα μάρκας BMW. Αλλού αναφέρει ότι ο «πρόεδρος» της «ένωσης κτηνοτρόφων» Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί κατηγόρησε τον «υπουργό» γεωργίας ότι με τις πολιτικές που ακολουθεί «γονατίζει» τους κτηνοτρόφους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι φοιτητές του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής έκαναν διαδήλωση μπροστά από την πρυτανεία λόγω της αύξησης στα δίδακτρα, φωνάζοντας «δεν είμαστε πελάτες, είμαστε φοιτητές».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ακόμα δεν λήφθηκαν μέτρα», γράφει ότι με την αυξημένη θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών, στα κατεχόμενα προκλήθηκαν πυρκαγιές σε διάφορες τοποθεσίες, οι οποίες οφείλονται στο γεγονός ότι δεν καθαρίζονται τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» έδωσε «υπηκοότητα» σε ακόμα 10 έποικους από την Τουρκία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραχωρήσει τη λεγόμενη υπηκοότητα σε άλλα 16 πρόσωπα. Αλλού γράφει ότι σε σεφταλιές που πωλούνται σε υπεραγορές στη Γιαλούσα εντοπίστηκε χοιρινό κρέας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Κρίμα τα 12 χιλιάδες άτομα» γράφει ότι η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κατάργηση του τέλους εξόδου που επιβάλλεται στους επιβάτες του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, αποτελεί αδικία κατά του «δήμου» Κυθρέας, αφού τα έσοδα αυτά προορίζονταν για επενδύσεις στα χωριά που υπάγονται στο «δήμο». Αλλού γράφει ότι η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, αφού ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσιούκ κάλεσε σε συνάντηση τους δέκα «βουλευτές» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μέχρι τώρα δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου της Γιλσέν Οζκαραχασάν, η οποία βρέθηκε νεκρή στην οικία της στο Κιόνελι.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Να βρεθεί η μέση οδός» αναφέρει ότι η πρόταση οκτώ σημείων του «νόμου» του δικηγορικού συλλόγου σχετικά με το θέμα των ζημιωθέντων από τα επιτόκια που επιβλήθηκαν στα δάνεια τα οποία παραχωρήθηκαν μεταξύ 1999-2012, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση. Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσιούκ, μετά τη σκληρή προειδοποίηση της εσωτερικής αντιπολίτευσης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, σήμερα κάλεσε συνάντηση των ηγετικών οργάνων του κόμματος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Ρωσία μείωσε στο 2,5 % το επιτόκιο του δανείου που έδωσε στην «νότια» Κύπρο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αντίδραση στην αντίδραση», αναφέρει ότι ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσιούκ, μετά το αίτημα της εσωτερικής αντιπολίτευσης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας για κοινή συμμετοχή στη διοίκηση του κόμματος, σήμερα κάλεσε διαδοχικές συνεδρίες των ηγετικών οργάνων του κόμματος. Αλλού αναφέρει ότι το «υπουργικό» σε μία συνεδρίαση παραχώρησε «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους σε 16 ακόμα εποίκους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έγκριση της παράδοσης του Σερντάρ Νεχίρ από το Γκαζίαντεπ της Τουρκίας, ο οποίος κατηγορείται για φόνο, στις τουρκικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή