Στο Πακιστάν 99 κρούσματα χολέρας

Το Πακιστάν επιβεβαίωσε 99 κρούσματα χολέρας στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, ενώ σε έξαρση είναι ο δάγγειος...

1'

Το Πακιστάν επιβεβαίωσε 99 κρούσματα χολέρας στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, ενώ σε έξαρση είναι ο δάγγειος και ο αιμορραγικός πυρετός.
.
Τα κρούσματα της χολέρας εντοπίσθηκαν στις βαρύτερα δοκιμασμένες από τις πλημμύρες (Σίντχ, Πουντζάμπ, και Χιμπέρ Παχτούνχουα).

Το πακιστανικό υπουργείο Υγείας συνεπικουρούμενο από τον ΠΟΥ και άλλες τοπικές και διεθνείς οργανώσεις «συνεργάζονται στενά προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση των ασθενειών, μεταξύ τους και τη χολέρα, και να φροντίσουν τους πληγέντες», τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Ο ΠΟΥ τονίζει πως πάνω από 60 κέντρα ελέγχου της διάρροιας έχουν αρχίσει να λειτουργούν στο Πακιστάν, εκεί όπου θεωρείται πως βρίσκονται οι 46 περισσότερο πληττόμενες ζώνες.

Παράλληλα, τα κρούσματα δάγγειου και αιμορραγικού πυρετού, ασθενειών που ενδημούν στο Πακιστάν, έχουν πολλαπλασιασθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες, τονίζει ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πακιστανικές αρχές έχουν καταγράψει 26 κρούσματα αιμορραγικού πυρετού, τρία εκ των οποίων κατέληξαν, και πάνω από 1.500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις δάγγειου, εκ των οποίων 15 θανατηφόρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή