Γάλλοι στρατιωτικοί σύμβουλοι στη Βεγγάζη

Υπόσχεση για ένταση των αεροπορικών χτυπημάτων στις δυνάμεις...
1'

Υπόσχεση για ένταση των αεροπορικών χτυπημάτων στις δυνάμεις του Καντάφι έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, στον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η γαλλική προεδρία δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα κλιμακωθούν τα πλήγματα.

Ο Άμπντελ Τζαλίλ, από τη μεριά του, κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, προσκάλεσε το Σαρκοζί να επισκεφθεί την ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη.

Ανέφερε επίσης ότι οι εξεγερμένοι έχουν δεσμευτεί να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στη Λιβύη ώστε ο επικεφαλής του κράτους να έρχεται στην εξουσία «μέσω της κάλπης, όχι πάνω σε ένα άρμα μάχης».

Προς το παρόν πάντως στη Βεγγάζη θα μεταβούν Γάλλοι στρατιωτικοί σύμβουλοι για να βοηθήσουν τους εξεγερμένους, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Φρανσουά Μπαρουάν.

«Θα υπάρξει ένας μικρός αριθμός στρατιωτικών συνδέσμων με το εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ώστε να οργανώσουν την προστασία του άμαχου πληθυσμού», είπε ο Μπαρουάν σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει πρόθεση να σταλούν χερσαίες δυνάμεις στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Ο αριθμός των συμβούλων αυτών δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους δέκα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή