Μαφιόζικη συμμορία με περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ

Περιουσιακά στοιχεία ενός δισεκατομμυρίου ευρώ...

1'

Περιουσιακά στοιχεία ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κατέσχεσε η ιταλική αστυνομία από συμμορία της ναπολιτάνικης μαφίας Καμόρα.

Οι Καραμπινιέροι προχώρησαν σε κατασχέσεις οικοπέδων, κτηρίων, εταιρειών, εμπορικών δραστηριοτήτων, οχημάτων και πλεούμενων, που ανήκουν στην συμμορία των Πολβερίνο. Τα στοιχεία αυτά ήταν καταχωρημένα είτε στα ονόματα των μελών της συμμορίας είτε σε ονόματα προσώπων - βιτρίνες.

Η ιταλική αστυνομία την Τρίτη συνέλαβε 39 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη του κόμματος του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τα δύο αυτά άτομα ήταν και υποψήφιοι του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στις δημοτικές εκλογές του Κουάρτο. Ο ένας είναι ο Αρμάντο Κιάρο και θεωρείται από τους επικεφαλής της συμμορίας και πρόσωπο-βιτρίνα.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η συμμορία αυτή με ορμητήριο ένα προάστιο της μητρόπολης του ιταλικού νότου διαχειρίζεται ένα σημαντικό δίκτυο λαθρεμπορίου ναρκωτικών, διοχετεύοντας τα ναρκωτικά στην ιταλική αγορά μέσω Ισπανίας.

Επίσης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για δραστηριότητες μαφιόζικου τύπου, για απόπειρες δολοφονίας, εκβιασμούς, τοκογλυφία, παράνομη κατοχή όπλων, λαθρεμπορία ναρκωτικών και παράνομη μεταφορά κεφαλαίων που αποκτήθηκαν παράνομα και προέρχονταν από κτηματομεσιτικές, χρηματοοικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή