Συρία: Οι τζιχαντιστές προελαύνουν προς το Κομπάνι

Στην κουρδική πόλη Κομπάνι - παρά την αντίσταση των κουρδικών δυνάμεων και τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού -λαμβάνοντας μάλιστα ενισχύσεις, προέλασαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συρία: Οι τζιχαντιστές προελαύνουν προς το Κομπάνι
1'

«Οι τζιχαντιστές προέλασαν από τα ανατολικά προς το κέντρο της πόλης», τόνισε ο διευθυντής του, Άμπντελ Ράχμαν, σημειώνοντας πως αργά το απόγευμα μειώθηκε η ένταση των οδομαχιών στην κουρδική αυτή πόλη που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

Οι μαχητές του ΙΚ εξαπέλυσαν το πρωί της Τετάρτης (8/10) μια επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τις περιοχές στο ανατολικό τμήμα του Κομπάνι, τον έλεγχο των οποίων έχασαν νωρίτερα, αφού τις είχαν καταλάβει χθες.

Παράλληλα, ο Ράχμαν πρόσθεσε ότι ενισχύσεις σε άνδρες και τεθωρακισμένα Χάμβι έφτασαν στους τζιχαντιστές που βρίσκονται στα πρόθυρα του Κομπάνι, από τη Ράκα στη βόρεια Συρία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Σημειώνεται ότι η προέλαση των τζιχαντιστών, καθώς και η έλευση ενισχύσεων έγιναν παρά τα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. «Ο συνασπισμός ενέτεινε τις επιδρομές μέσα και γύρω από το Κομπάνι», υπογράμμισε μάλιστα ο Άμπντελ Ράχμαν…

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Έδιωξαν 9χρονο από το σχολείο υπό τον φόβο του Έμπολα

Φιντέλ Κάστρο: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «πόλεμο εξόντωσης» κατά της Ρωσίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή