Καζάνι που βράζει η Νοτιανατολική Τουρκία: 21 νεκροί σε διαδηλώσεις Κούρδων

Η Τουρκία απαγορεύει την κυκλοφορία σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες της περιοχής ενώ απαντά με καταστολή των διαδηλώσεων των Κούρδων

Καζάνι που βράζει η Νοτιανατολική Τουρκία: 21 νεκροί σε διαδηλώσεις Κούρδων
1'

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές που κατέκαιγαν αυτοκίνητα και λάστιχα προκειμένου να κατασκευάσουν οδοφράγματα.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες,κάτι που είχε να εφαρμοστεί τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Nταβούτογλου δήλωσε πως 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 145 τραυματίστηκαν σε ταραχές σε όλη την Τουρκία, σχολιάζοντας όμως ότι «η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους αυτονομιστές εντός της Τουρκίας δεν πρέπει να καταρρεύσει λόγω των «βανδαλισμών».»

Στο μεταξύ λίγο αργότερα, τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 21, 10 εκ των οποίων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη κουρδική πόλη.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δόθηκε εντολή να ξεκινήσει την Τρίτη αλλά συνεχίστηκε και την Τετάρτη.

Στο μεταξύ όμως πολλοί αψήφισαν την εντολή και ξεχύθηκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ανάλογο σκηνικό υπήρξε και στις ανατολικές επαρχίες Μους, Σίρτης και Μπατμάν ενώ 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους 8 αστυνομικοί.

Διαβάστε επίσης: Σε «νέα δοκιμασία» οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας σύμφωνα με αναλυτές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή