Καθησυχάζουν οι αρχές για τα πυρηνικά στο Λος Άλαμος

Μεγάλη πυρκαγιά, που πλησιάζει επικίνδυνα εγκατάσταση μέσα στην οποία υπάρχουν...

1'

Μεγάλη πυρκαγιά, που πλησιάζει επικίνδυνα εγκατάσταση μέσα στην οποία υπάρχουν αποθηκευμένα χιλιάδες βαρέλια με πυρηνικά απόβλητα, έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους του Λος Άλαμος του Νέου Μεξικού.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει δασικές εκτάσεις 285 τ.μ., με τον καπνό να είναι ορατός από 100 χλμ. μακριά και έχει φτάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου βρίσκεται το κέντρο ερευνών πυρηνικής τεχνολογίας του Λος Άλαμος.

Οι πυροσβέστες καταβάλουν το μέγιστο των δυνάμεών τους για να σβήσουν τη φωτιά, ωστόσο, ο αρχηγός της πυροσβεστικής της επαρχίας Λος Άλαμος Doug Tucker επισημαίνει: «Τα πάντα είναι τόσο ξερά που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πιάσουν φωτιά. Χρειαζόμαστε λίγη βροχή. Για χιόνι δεν το συζητώ. Θα ήταν πολύ ωραία. Ήδη στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 800 πυροσβέστες και πολύ σύντομα ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τους 1000»

Από την πλευρά τους οι αρχές της πολιτείας του Νέου Μεξικού δεν παύουν να επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης από τη ραδιενέργεια, καθώς τα βαρέλια είναι καλά σφραγισμένα και έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλές σημείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή