Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 32χρονο Νορβηγό

Η αστυνομία του Όσλο απήγγειλε κατηγορίες και για τις δύο επιθέσεις στον 32χρονο συλληφθέντα, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 90...

1'

Η αστυνομία του Όσλο απήγγειλε κατηγορίες και για τις δύο επιθέσεις στον 32χρονο συλληφθέντα, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 90.

Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας του Οσλο, Ρότζερ Αντερσεν, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί καθώς η αστυνομία δεν έχει ολοκληρωμένη λίστα με τον αριθμό των τραυματιών ή των αγνοουμένων.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το μπόντι-μπίλντινγκ, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία.

Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα στις 17 Ιουλίου: "Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα."

Δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang επικαλείται φίλο του συλληφθέντος ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και όταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή