Αντίδραση Πακιστάν με φόντο το Κασμίρ

Το Πακιστάν αντέδρασε σήμερα στην υποστήριξη που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην...

1'

Το Πακιστάν αντέδρασε σήμερα στην υποστήριξη που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην υποψηφιότητα της Ινδίας για την απόκτηση μιας έδρας μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είναι ακατανόητο να βλέπει κανείς τις ΗΠΑ να προσφέρουν την υποστήριξή τους στην Ινδία, η οποία έχει αμφίβολο ιστορικό όσον αφορά το σεβασμό των αρχών και των αποφάσεων του ΟΗΕ», αναφέρει η ανακοίνωση της πακιστανικής κυβέρνησης.

Το Πακιστάν αναφέρει ως απόδειξη «το μη σεβασμό από την Ινδία των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κασμίρ και τη συστηματική και μεγάλης κλίμακας παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων του Κασμίρ», της αμφισβητούμενης περιοχής των Ιμαλαΐων, για την οποία οι δύο χώρες έχουν συγκρουστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Πολλές αποφάσεις του ΟΗΕ ζητούν να διοργανωθεί δημοψήφισμα που να επιτρέψει στους κατοίκους του Κασμίρ να επιλέξουν ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η Ινδία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στη διένεξη και η πρόταση του Ομπάμα, πριν έρθει στην εξουσία, για αμερικανική μεσολάβηση στην περιοχή είχε προκαλέσει οργή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή