Δημοσκόπηση: Η πλειονότητα των Ελλήνων δε θέλει μουσουλμάνους μετανάστες

Σχεδόν 58% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ της άποψης ότι «η μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες προς την Ευρώπη πρέπει να σταματήσει», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από βρετανικό “think tank” με έδρα το Λονδίνο, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Independent.

Δημοσκόπηση: Η πλειονότητα των Ελλήνων δε θέλει μουσουλμάνους μετανάστες
2'

Η δημοσκόπηση, πραγματοποιήθηκε από το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, γνωστό και ως “Chatham House”, έναν οργανισμό ο οποίος ασχολείται με μεγάλες διεθνείς κρίσεις και θέματα επικαιρότητας.

Περισσότερα από 10.000 άτομα από 10 ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν μέρος στην έρευνα, στην οποία οι ερωτηθέντες έπρεπε να σχολιάσουν την ακόλουθη δήλωση: «Η συνέχεια της μετανάστευσης από μουσουλμανικές κατά πλειοψηφία χώρες θα πρέπει να σταματήσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Έλληνες απάντησε και το 55% των Ευρωπαίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο πολιτών στις ΗΠΑ από επτά κατά βάση μουσουλμανικά κράτη, (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).

«Συνολικά, και στις 10 χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, κατά μέσο όρο 55% συμφώνησαν ότι η περαιτέρω μετανάστευση από κυρίως μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σταματήσει, 25% ούτε συμφώνησε ούτε διαφώνησε και 20% διαφώνησε», σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι σε καμία χώρα «το ποσοστό διαφωνίας με τη φράση δεν υπερέβη το 32%».

Οι χώρες που ήταν περισσότερο αντίθετες με την περαιτέρω μετανάστευση ήταν η Αυστρία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ελλάδα, «παρά το γεγονός ότι στις χώρες αυτές καταγράφονται πολύ διαφορετικά μεγέθη μουσουλμανικών πληθυσμών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με εξαίρεση την Πολωνία, οι χώρες αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης ή πρόσφατων τζιχαντιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων».

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αντίθεση στη μουσουλμανική μετανάστευση ήταν «ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των συνταξιούχων και των ηλικιωμένων, σε αντίθεση με άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή