Αποφασιστικά βήματα ζήτησε ο Ντέιβιντ Κάμερον

Τι είπε σε συνέντευξή του για τους ευρωπαίους ηγέτες ο Βρετανός πρωθυπουργός

Αποφασιστικά βήματα ζήτησε ο Ντέιβιντ Κάμερον
1'

Σε νουθεσίες προς τους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Πρέπει να αποδεχθούν τη "συλλογική ευθύνη" και να προχωρήσουν σε "αποφασιστικά βήματα" για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή, υποστήριξε.

Ο Κάμερον καλεί τη Γαλλία και τη Γερμανία να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εισηγηθούν ένα αποφασιστικό σχέδιο για να τερματιστεί η αβεβαιότητα πριν από το τέλος του χρόνου λέγοντας "Η κατάσταση όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία είναι πολύ επισφαλής. . . είτε θα κάνετε την ευρωζώνη να λειτουργήσει σωστά είτε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την δυνητική της αποτυχία",.

Επίσης υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση "μεγάλου μπαζούκα" για να επιλύσουν την κρίση, προειδοποιώντας ότι είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων το εάν θα αποφευχθεί η "οικονομική καταστροφή".

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξήγγειλαν μετά τις χθεσινές τους συνομιλίες ότι θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό πακέτο για την επίλυση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη πριν από τα τέλη του μηνός.

Ο Κάμερον κάλεσε επίσης να γίνουν αξιόπιστοι έλεγχοι αντοχής (stress tests) στις τράπεζες της ΕΕ και είπε πως οι βρετανικές τράπεζες, περιλαμβανομένης της Royal Bank of Scotland, θα τους περάσουν "εάν γίνουν όπως πρέπει".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή