Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στην Τουρκία

Συνεχίζουν τα συνεργεία διάσωσης τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων από τα συντρίμμια που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 7,2 Ρίχτερ που έπληξε την Κυριακή τη γειτονική Τουρκία.

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στην Τουρκία
1'

Μια δασκάλα, 27 χρόνων, βρέθηκε ζωντανή μέσα στα ερείπια της πόλης Έρτζις, 66 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα .

Χθες το βράδυ ανασύρθηκε ζωντανό ένα 10χρονο αγόρι από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτηρίου της πόλης Βαν περίπου 54 ώρες μετά από το φονικό σεισμό.

Νωρίτερα βρέθηκε ζωντανό ένα μωρό, κοριτσάκι, δύο εβδομάδων. Λίγο αργότερα βρέθηκαν επίσης ζωντανές η μητέρα και η γιαγιά του, αλλά ο πατέρας αγνοείται. Ζωντανή είχε βρεθεί και μία έγκυος γυναίκα και τα δύο της παιδιά.

TURKEY-SEISMOS12


Ο σεισμός έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 459 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1.350.

Χιλιάδες είναι οι άστεγοι ή αυτοί που φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς έχουν σημειωθεί περισσότερες από 500 μετασεισμικές δονήσεις στην πληγείσα περιοχή.

TURKEY-SEISMOS10



Στο μεταξύ, η Τουρκία θα δεχτεί βοήθεια από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ισραήλ, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του σεισμού, ανακοίνωσε τουρκική διπλωματική πηγή.

Η τουρκική κυβέρνηση που είχε αρχικά αρνηθεί κάθε βοήθεια, αποφάσισε να δεχτεί τις προσφορές μετά τις πιέσεις από τις υπηρεσίες Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, οι οποίες τόνισαν πως η χώρα χρειάζεται προκατασκευασμένα σπίτια και κοντέινερ για να στεγάσει τους σεισμόπληκτους, δήλωσε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

TURKEY-SEISMOS11
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή