Εντείνονται οι πιέσεις για παραίτηση Χριστόφια

Στον απόηχο της χτεσινής αποκάλυψης εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο, ο Κύπριος πρόεδρος συνομιλεί με τον Σύρο ομόλογό του για το φορτίο που εξερράγη στη...

Εντείνονται οι πιέσεις για παραίτηση Χριστόφια
1'

Στον απόηχο της χτεσινής αποκάλυψης εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο, ο Κύπριος πρόεδρος συνομιλεί με τον Σύρο ομόλογό του για το φορτίο που εξερράγη στη ναυτική βάση στο Μαρί, τα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων είναι καταπέλτης για τον Δημήτρη Χριστόφια.

Ο "Φιλελεύθερος", στο κύριο θέμα του, υπό τον τίτλο "Σε απομόνωση ο Πρόεδρος", αναφέρει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο Χριστόφια για πολιτικές ευθύνες από τη συνολική διαχείριση του εκρηκτικού φορτίου που κατέληξε στη Ναυτική Βάση του Ζυγίου.

Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Οι… ελιγμοί της συμφοράς" και γράφει ότι συγκεκριμενοποιούνται οι ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια για το φονικό φορτίο. Όχι μόνο γνώριζε, αλλά υποσχόταν στον Άσαντ να του το επιστρέψει όταν θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, αναφέρει.

Στο κύριο θέμα της, "Η Σημερινή" έχει τίτλο "Έμεινε εκτεθειμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας" και γράφει ότι σάλος προκλήθηκε από τη χθεσινή αποκάλυψη για τη συνομιλία του Προέδρου με το Σύρο ομόλογό του, ενώ τα κόμματα τον καλούν να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, ζητώντας εμμέσως την παραίτηση του.

"Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" γράφει: "Ζητούν παραίτηση προέδρου - Σάλος από τους διαλόγους Χριστόφια - Άσαντ"

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή