Συνεργασία ΣΚΑΪ με Deutsche Welle

Την αναμετάδοση της ειδησεογραφικής εκπομπής της Deutsche Welle, European Journal TV magazine, στα ελληνικά, από το τέλος του 2014, συναποφάσισαν ο Όμιλος ΣΚΑΙ και η Deutsche Welle.

Συνεργασία ΣΚΑΪ με Deutsche Welle
1'

Ο όμιλος ΣΚΑΙ και η Deutsche Welle έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία τόσο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ όσο και στο ραδιόφωνο.

Σε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου του ΣΚΑΪ, κυρίου Ιωάννη Σπανολιού και του Γενικού Διευθυντή της Deutsche Welle κυρίου Limbourg, συζητήθηκαν οι δυνατότητες για να επεκταθεί η μεταξύ τους συνεργασία, η οποία ήδη υφίσταται από το 2008. Οι δύο πλευρές συναποφάσισαν πως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα αναμεταδίδει στα ελληνικά την εκπομπή της Deutsche Welle, European Journal TV magazine. Η εκπομπή, το θέμα της οποίας είναι η ευρωπαϊκή ειδησεογραφία σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο, θα αρχίσει να μεταδίδεται στο τέλος του 2014.

Ήδη η Deutsche Welle παρουσιάζει τις γερμανικές απόψεις σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα, ζωντανά, σε βραδινή ειδησεογραφική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Ειδικότερα από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς για συνεχή ανάλυση των γερμανικών θέσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Εξάλλου, καθημερινά, στη μία το μεσημέρι, η Deutsche Welle μεταδίδει ένα δεκάλεπτο ειδησεογραφικό πρόγραμμα στα ελληνικά. Περίπου 40 ρεπόρτερ σε Ελλάδα και Κύπρο ενημερώνονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω δορυφόρου και το αναμεταδίδουν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο όμιλος ΣΚΑΪ, είναι βασικός συνεργάτης της Deutsche Welle στην Αθήνα από το 1990, μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100,3. Aπό το 2001 και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκίνησε τις τηλεφωνικές ανταποκρίσεις με το ελληνικό τμήμα της Deutsche Welle σε ωριαία βάση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή