Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος: Εκλεκτά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα Ιωαννίνων καθημερινά στα ΑΒ

Μαζί με την Σοφία Πετράτου, Ιδρυτικό Στέλεχος - Τυροκόμος «Τυροκομείου Πάπιγκο», αποκλειστικό τυροκομείο της εταιρείας τυροκομικών Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος, ταξιδεύουμε στο Ζωτικό Ιωαννίνων.

Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος: Εκλεκτά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα Ιωαννίνων καθημερινά στα ΑΒ
3'

«Θεμέλιο λίθο» της ελληνικής παράδοσης και του διατροφικού μας πολιτισμού αποτελούν οι Έλληνες τοπικοί παραγωγοί. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, που δουλεύουν στην εύφορη, ελληνική γη και φέρνουν καθημερινά στο τραπέζι μας την αυθεντική ιστορία μας και τις ρίζες μας. Κι όσο στηρίζουμε εταιρείες, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, που φέρνουν αυθεντικά ελληνικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς σε κάθε γωνιά της χώρας, η παράδοσή μας θα παραμένει ζωντανή.

Τα τυροκομικά προϊόντα Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος, που φτάνουν μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος στο τραπέζι μας, παράγονται στις πλαγιές των Oρέων Σουλίου, στο Ζωτικό Ιωαννίνων, σε μία εύφορη γη, με ιστορία στην τυροκομία. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής, εμπορίας και διανομής τυροκομικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, με την παραδοσιακή τυροκομική μονάδα να λειτουργεί από το 1931.

«Σήμερα, 70 χρόνια μετά την συνάντηση του παππού Αλέξανδρου Γιώτη με τον Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, μία νέα γενιά συνεχίζει την παράδοση με νέο όραμα και νέες ιδέες, σε μια πλήρως ανακαινισμένη μονάδα.», υπογραμμίζει η Σοφία Πετράτου.

Το τυροκομείο φτιάχνει εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα Ιωαννίνων, όπως το διαχρονικό και αγαπημένο Κεφαλοτύρι Ιωαννίνων, που ανήκει σε εκείνα τα τυριά που έχουν αντέξει στον χρόνο και έχουν κρατήσει μία θέση στην καρδιά των καταναλωτών. Επίσης, παράγει ανθότυρο Ορέων Σουλίου, το οποίο διακρίνεται για την απαλή του γεύση και τα γήινα χαρακτηριστικά του αρώματα.

«Ένα ακόμη είδος που έλειπε από την ποικιλία μας είναι το ελληνικό Πεκορίνο Ηπείρου, που παράγεται με γάλα της περιοχής και είναι πλούσιο σε αρώματα και γεύση.», συμπληρώνει.

Η ποικιλία των προϊόντων της Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος απαρτίζεται από κάποια από τα πιο εύγεστα και μεστά τυροκομικά, μακράς ωρίμανσης, με παραδοσιακές μεθόδους τυροκόμισης.

Και μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος φτάνουν τελικά στον Έλληνα καταναλωτή. «Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι μία εταιρεία ανθρώπινη, που ακούει ουσιαστικά τις ανάγκες μας και πιστεύει στο όραμά μας. Μας βοηθά, μέσα από την τεχνογνωσία και τους εξειδικευμένους συμβούλους που μας παρέχει, να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να συνεχίσουμε με σιγουριά να κάνουμε τις ιδέες μας, πράξη.», δηλώνει η Σοφία Πετράτου, Ιδρυτικό Στέλεχος-Τυροκόμος.

Για την εταιρεία τυροκομικών Γιώτης Π. Νικόλαος-Νεκτάριος, η γη σημαίνει ζωή. Κι όπως αναφέρει η Σοφία Πετράτου: «Οι κτηνοτρόφοι μας εργάζονται συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να μας δώσουν ό,τι πιο πολύτιμο: το γάλα των ζώων τους. Αυτό που εμείς στη συνέχεια θα μεταποιήσουμε -με απόλυτο σεβασμό και τεχνογνωσία- για να παράγουμε τυριά, τα οποία θα ωριμάσουν με αγάπη και υπομονή.».

Για ένα οικογενειακό τραπέζι γεμάτο γεύση και παράδοση. Από την γη της Ηπείρου, στο … τραπέζι μας, αποκλειστικά μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή