Αιχμαλωτίζοντας την ελληνική ύπαιθρο σε ένα premium βοτανικό απόσταγμα

Majuni - premium ελληνικό βοτανικό απόσταγμα
Majuni - premium ελληνικό βοτανικό απόσταγμα
5'

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε απόσταγμα που απολαμβάνετε; Ποια ήταν η πορεία του μέχρι να κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στα ποτήρια και τις καρδιές σας; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η λίστα των υλικών, αλλά και η διαδικασία που απαιτείται για την παραγωγή κάθε αποστάγματος, μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για την καταγωγή του όμως, είναι σίγουρο πως οι ιστορίες όλων των αποσταγμάτων έχουν ένα κοινό σημείο εκκίνησης: Τη φύση.

Διότι η ποιότητα και οι ιδιομορφίες κάθε εδάφους, είναι εκείνες που μας χαρίζουν τις εκλεκτές πρώτες ύλες, οι οποίες συνθέτουν τη βάση των αγαπημένων μας ποτών. Τα φρούτα, τα βότανα, οι καρποί, τα φυτά, τα σιτηρά που καλλιεργούνται σε έναν τόπο, περνούν από μία απαιτητική διεργασία απόσταξης και επεξεργασίας, ώστε αρχικά να μετατραπούν σε πολτό και στη συνέχεια, στο αγαπημένο μας απόσταγμα. Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μία χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία διαθέτει ένα μορφολογικά «πλούσιο» έδαφος, παράγει εξαιρετικά αποστάγματα.

Πρόκειται για τα διαχρονικά, εκλεκτά ποτά, των οποίων η μαγεία εξαπλώνεται και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, όπως ταξίδευε πάντα, δηλαδή από στόμα σε στόμα. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να ανακαλύψουμε το premium ελληνικό βοτανικό απόσταγμα, που κουβαλάει μία δική του ξεχωριστή ιστορία. Διότι μέσα από αυτή, θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε βαθύτερα και την ιστορία του τόπου μας.

Majuni δηλαδή το απολαυστικό επτασφράγιστο «μυστικό» της ελληνικής υπαίθρου

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πώς παράγεται το τσίπουρο, το κρασί, η μαστίχα, το κουμκουάτ, το κίτρο, δηλαδή τα πλέον δημοφιλή ελληνικά ποτά που έχουν συνδεθεί με περιοχές όπως η Κρήτη, η Θεσσαλία, η Σαντορίνη, η Χίος, η Κέρκυρα και η Νάξος. Τι γίνεται όμως με τα πιο «ψαγμένα» ποτά, όπως το Majuni, ένα απόσταγμα που έχει συνδεθεί με το μυστήριο, τη μαγεία και τη ζωή; Άραγε, από πού προέρχεται και ποια είναι η ιστορία που κουβαλάει; Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε μία εμπεριστατωμένη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, αφού η συνταγή του παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, όμως είναι σίγουρο πως αποτελεί το κορυφαίο ελληνικό βοτανικό ποτό, εκείνο που έχει καταφέρει να «αιχμαλωτίσει» όπως κανένα άλλο τη μαγεία της ελληνικής υπαίθρου σε ένα εμβληματικό, βαθυγάλαζο μπουκάλι.

Μία απόκρυφη συνταγή που διεγείρει την περιέργεια των πιο μυημένων mixologists

Ακριβώς επειδή οι πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του Majuni είναι ελάχιστες, έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον και να εξάψει την περιέργεια των κορυφαίων mixologists, οι οποίοι το χρησιμοποιούν θέλοντας να εμπλουτίσουν με «νότες» μαγείας τα signature cocktails τους. Με τη «μαγική» συνταγή να παραμένει ένα επτασφράγιστο μυστικό, αυτό το αινιγματικό ελληνικό βοτανικό ποτό μας προκαλεί να το γνωρίσουμε καλύτερα, μέσα από μία πρωτόγνωρη «ιεροτελεστία» απόλαυσης. Διότι αρκεί μία γουλιά για να αποκαλυφθεί η ευρηματική προσθήκη από θυμάρι και φασκόμηλο, οι πικάντικες, λεμονοειδείς «πινελιές» της πιπερόριζας και ο έντονος αρωματικός χαρακτήρας από τη ρίζα αγγελικής, δηλαδή ένας αναπάντεχος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων, ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό. Τόσο απολαυστικός, απλός και περίπλοκος ταυτόχρονα, όπως η ίδια η ζωή.

Μία λεπτεπίλεπτη διαδικασία εκχύλισης και απόσταξης που αναδύει αρώματα και γεύσεις Ελλάδας

Όπως είναι επόμενο, όταν χρησιμοποιούνται τόσο εκλεκτά υλικά για την παρασκευή ενός ποτού, η διαδικασία εκχύλισης και απόσταξης χρειάζεται να γίνεται με ακρίβεια και προσοχή, ώστε να αναδύονται τα χαρακτηριστικά που θα δημιουργήσουν αυτήν την αντιφατική φυσιογνωμία με τη λαμπερή, κεχριμπαρένια απόχρωση. Το Majuni αποτελεί ένα premium απόσταγμα 22 αλκοολικών βαθμών, εμπλουτισμένο με περισσότερα από 15 φυσικά συστατικά, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το οποίο παράγεται μέσα από μία λεπτεπίλεπτη διαδικασία εκχύλισης, απόσταξης και ωρίμανσης. Πιο αναλυτικά, αφού εμποτιστούν τα βοτανικά σε ουδέτερη αλκοόλη γεωργικής προέλευσης σιτηρών, τοποθετούνται μέσα στον παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα, όπου γίνεται η απόσταξη. Στη συνέχεια, το τελικό απόσταγμα συνδυάζεται με άλλα βοτανικά στερεά, στα οποία οφείλει και το σπάνιο χρώμα του, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι αποτέλεσμα 100% φυσικής διεργασίας. Τέλος, το Majuni παραμένει για καιρό στο σκοτάδι, ώστε να ωριμάσει και να ξεδιπλώσει τις φίνες γεύσεις που θα μπουν στα ποτήρια μας.

Ακόμη και αν θεωρούμε πως οι παραπάνω πληροφορίες ήταν αρκετές για να λύσουμε το απολαυστικό αίνιγμα Majuni, δεν υπάρχει αμφιβολία πως μία δοκιμή σε κάποιο ψαγμένο μπαρ της πόλης, θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε. Διότι το κορυφαίο ελληνικό βοτανικό ποτό, το οποίο διαθέτει την κομψότητα ενός aperitivo και τη δυναμική ενός αυθεντικού digestivo, έχει τον τρόπο του να μεταμορφώνεται, όταν συνδυάζεται με τα σωστά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε πάντα να το απολαύσουμε υπεύθυνα και στο σπίτι μας, δημιουργώντας πιο απλούς συνδυασμούς, οι οποίοι θα προσθέσουν λίγη μαγεία στις στιγμές μας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή