Greek joy: Τα ελληνικά και αρωματικά cocktails με μαστίχα που θα ετοιμάσουμε πανεύκολα στο σπίτι

Ποτό Μαστίχας Stichion
Ποτό Μαστίχας Stichion
5'

Είτε ανήκουμε σε εκείνους που λατρεύουν τις εξορμήσεις στα μπαρ και τα «ψαγμένα» εστιατόρια της πόλης, είτε προτιμούμε να περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο συντροφιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα εντός, όταν στο τραπέζι των συζητήσεων φτάνει η πρόταση για μία ελληνική cocktail βραδιά στο σπίτι, συνήθως δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας.

Τι χρειάζεται όμως να κάνουμε και να προμηθευτούμε για να οργανώσουμε μία επιτυχημένη, ελληνική βραδιά στο σπίτι, παρέα με λίγους και καλούς φίλους;

Η καλή μουσική αποτελεί αναμφίβολα τον «κανόνα» για την επιτυχία της βραδιάς, για αυτό καλό είναι πριν το ραντεβού μας, να φροντίσουμε να ετοιμάσουμε μία λίστα που θα καλύπτει τα γούστα των καλεσμένων μας. Ακόμη όμως, μεγαλύτερη σημασία από τη μουσική στις παρεΐστικες συγκεντρώσεις στο σπίτι, έχει η γεύση και δη, η ποιότητα των συστατικών και οι ευφάνταστοι τρόποι με τους οποίους θα τα συνδυάσουμε, για να δώσουμε ώθηση στη βραδιά και να εκπλήξουμε ευχάριστα τους ουρανίσκους των καλεσμένων μας.

Κάπου εδώ, βέβαια, δεν γίνεται παρά να διερωτηθούμε για το εξής: Πώς μπορούμε να δώσουμε στα cocktails που θα ετοιμάσουμε, έναν αυθεντικά ελληνικό χαρακτήρα; Η απάντηση βρίσκεται στην επιλογή του κατάλληλου αποστάγματος, με τo ποτό μαστίχας να ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το γιατί θα το ανακαλύψετε αμέσως.

Ένα βελούδινο, ελληνικό απόσταγμα που «μιλάει» κατευθείαν στην καρδιά

Για εκείνους που ξέρουν από «καλή» μαστίχα δεν τίθεται ζήτημα επιλογής, μιας και θεωρείται «μονόδρομος» το απόσταγμα εκείνο που βασίζεται στην αγνότητα της φύσης, τη σοφία του παρελθόντος και την ποιότητα των σύγχρονων μεθόδων ποτοποιίας, για να κατασταλάξουν σε ένα premium ποτό μαστίχας, διαφορετικό από τα άλλα, δηλαδή το Stichion.

Με δάκρυα από 100% ατόφια φυσική μαστίχα από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το Stichion αποτελεί την πλέον αυθεντική και γευστική επιλογή, για να δώσουμε στα cocktails μας μία βελούδινη υφή και έναν ελληνικό χαρακτήρα. Και μπορεί παραδοσιακά να το απολαμβάνουμε σκέτο με πάγο και δη, μετά το φαγητό, όμως το συγκεκριμένο απόσταγμα μπορεί την ίδια ώρα να ξεδιπλώσει τον μοντέρνο χαρακτήρα του, μέσα από δροσερά cocktails. Μια δοκιμή αρκεί για να μας αποδείξει ότι δίνει αρωματικό σώμα σε long drinks, δανείζει τη μεσογειακή χάρη του σε ευρηματικά twists αγαπημένων συνταγών και μας προκαλεί για νέες δημιουργίες, χαρίζοντας στις βραδιές λίγο από το αυθεντικό άρωμα της Χίου.

Και σίγουρα, την ώρα που θα γευόμαστε το δροσερό, ελληνικό μας cocktail, έχει σημασία να γνωρίζουμε πως η μαστίχα από την οποία έχει παρασκευαστεί είναι 100% φυσική ρητίνη, από τους σχίνους που φυτρώνουν αποκλειστικά στο νότιο τμήμα της Χίου ή ότι είναι αναγνωρισμένη με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης από το 1997.

Τρία cocktails με χαρακτήρα μαστίχας που θα απογειώσουν τη βραδιά στο σπίτι

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ελληνική βραδιά, την οποία θα αναπολούμε για πολύ καιρό, με τα αγαπημένα μας δροσερά και αρωματικά cocktails με μαστίχα, που θα ετοιμάσουμε πανεύκολα στο σπίτι. Το σίγουρο είναι πως οι τρεις προτάσεις που συγκεντρώσαμε, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Stichion Colada: Πρόκειται για ένα γλυκό και κρεμώδες tiki-style cocktail, με ελληνικό χαρακτήρα, που θα ετοιμάσουμε εύκολα στο σπίτι. Συγκεκριμένα, για την παρασκευή του θα χρειαστούμε τα εξής υλικά: 60 ml Stichion, 10 ml χυμο lime, 30 ml πουρέ ανανά, 20 ml πουρέ καρύδας. Θα χτυπήσουμε σε ένα shaker με πάγο όλα τα υλικά, θα σουρώσουμε σε ένα ποτήρι «Collins» με θρυμματισμένο πάγο και θα γαρνίρουμε με μία φέτα ανανά.

South of Chios: Το συγκεκριμένο ποτό είναι η ελληνική εκδοχή του κλασικού cocktail South Side. Για να το ετοιμάσουμε, θα χρειαστούμε τα εξής: 60 ml Stichion, 25 ml χυμό lime, 15 ml σιρόπι ζάχαρης και 5 φύλλα δυόσμου. Όσο για την παρασκευή του, θα χτυπήσουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και στη συνέχεια, θα διπλοσουρώσουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe και θα γαρνίρουμε με ένα φύλλο δυόσμου.

Stichion Kaimaki: Πρόκειται για ένα δροσιστικό cocktail με έντονο αρωματικό χαρακτήρα μαστίχας, που θα ενθουσιάσει την παρέα. Για να το ετοιμάσουμε, θα χρειαστούμε: 60 ml Stichion, 30 ml κρέμα γάλακτος, 10 ml γάλα, 20 ml σιρόπι ζάχαρης και 1 dash Mahlepi bitters. Πώς θα το φτιάξουμε; Η διαδικασία είναι απλή. Συγκεκριμένα, θα χτυπήσουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker ή στο blender μαζί με πάγο και στη συνέχεια, θα διπλοσουρώσουμε σε ένα ποτήρι.

Κάθε cocktail βραδιά αρχίζει και τελειώνει με άρωμα Ελλάδας, διότι από τη μουσική μέχρι τα ποτά, ο αυθεντικός ελληνικός χαρακτήρας βρίσκεται στο επίκεντρο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δικός μας «πρωταγωνιστής» σε τέτοιες βραδιές, δεν είναι άλλος από το ποτό μαστίχας, το βελούδινο απόσταγμα το οποίο χάρη στην αυθεντικότητά του και τις ποιοτικές πρώτες ύλες του, μετατρέπει κάθε ξεχωριστό cocktail σε μία μοναδική εμπειρία γεύσεων και αισθήσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή