Η ΑΙΑ Relate και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τεχνική Ολυμπιακή και οι νέοι τελωνειακοί έλεγχοι

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η  ΑΙΑ Relate και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τεχνική Ολυμπιακή και οι νέοι τελωνειακοί έλεγχοι
3'

Η επικοινωνία της Κεφαλαιαγοράς

Στην εταιρεία ΑΙΑ Relate ανέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το έργο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας. Στο σχετικό διαγωνισμό μετείχαν η Fuse, η Touchpoint Strategies και η ΑΙΑ Relate, με την τελευταία να αναδεικνύεται μειοδότης. Στα πλαίσια της σύμβασης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η ΑΙΑ Relate θα σχεδιάσει εξειδικευμένες πολιτικές επικοινωνίας της Ανεξάρτητης Αρχής και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμόρφωσης στρατηγικής επικοινωνίας. Ακόμη, θα σχεδιάσει και θα προσφέρει λύσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οι οποίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη υπηρεσιών επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της επιμέλειας άρθρων και συνεντεύξεων των μελών της Διοίκησης, την οργάνωση συνεντεύξεων, αλλά και τη σύνταξη αναφορών σχετικά με θέματα ενδιαφέροντος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης, θα σχεδιάσει προτάσεις για τη διοργάνωση των προωθητικών ή εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ -όποτε απαιτηθεί - θα παρέχει υπηρεσίες «άμεσης αντιμετώπισης θεμάτων».

Η Τεχνική Ολυμπιακή

Η Τεχνική Ολυμπιακή θα εισπράξει το 2022 απαιτήσεις από κατασκευαστικά συμβόλαια, με αντισυμβαλλόμενο κατά κύριο λόγο το Ελληνικό Δημόσιο, για τις οποίες υπάρχουν είτε διαφωνίες με το Ελληνικό Δημόσιο, είτε καθυστερήσεις στις πληρωμές, με αποτέλεσμα η Διοίκηση του Ομίλου να έχει κινηθεί δικαστικά, προς προάσπιση των δικαιωμάτων της, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επίλυση των διαφόρων θεμάτων σε Διοικητικό επίπεδο. Αν και οι εν λόγω μακροπρόθεσμες δικαστικές απαιτήσεις του ομίλου ανέρχονται συνολικά σε 6,2 εκατ. ευρώ, εντός του 2022 η Διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής αναμένει να εισπράξει απαιτήσεις 3,437 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις απαιτήσεις που έχει η θυγατρική εταιρεία T.O. CONSTRUCTIONS Α.Ε. για το έργο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, στο πέταλο του Μαλιακού (τμήμα παράκαμψης Λαμίας και ανισόπεδου κόμβου Ροδίτσας) ποσού 1,26 εκατ. ευρώ και τις απαιτήσεις ποσού 2,1 εκατ. ευρώ τις οποίες έχει ως υπεργολάβος της ΑΚΤΩΡ για τα τμήματα που εκτέλεσε υπεργολαβικά η «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε» και προέκυψαν διαφωνίες με τον κύριο του έργου (Εγνατία Οδός ΑΕ).

Οι τελωνειακοί έλεγχοι

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωρεί σε εντατικοποίηση των τελωνειακών ελέγχων και στη βάση αυτή αποφάσισε να ενισχύσει με προσωπικό 42 κομβικές τελωνειακές υπηρεσίες για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Για να γίνει η στελέχωση όσο πιο ομαλά γίνεται, η Διοίκηση της ΑΑΔΕ κάλεσε τους ενδιαφερομένους υπάλληλους του κλάδου τελωνειακών, που ανήκουν οργανικά στην ανεξάρτητη αρχή, να υποβάλλουν αιτήσεις με τις προτιμήσεις τους το αργότερο έως τις 10 Μαΐου 2022. Πάντως δεν θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα αποσπάσεων, καθώς για την τελική επιλογή θα συνεκτιμηθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες και η αριθμητική δύναμη του προσωπικού των υπηρεσιών προέλευσης των υπαλλήλων.

Η αναβάθμιση του Mall

Στην ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του «The Mall Athens» προχωρεί η Lamda Development, η οποία έχει αναθέσει στην ΑΣΠΑ ΑΕ, την μελετητική εταιρεία του αρχιτέκτονα Σπύρου Τσαγκαράτου το σχετικό έργο. Ο Σπύρος Τσαγκαράτος δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια στον πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, καθώς και σε αναπλάσεις κτιρίων και οικισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ήδη επιτυχημένη συνεργασία με την Lamda Development. Η οικοδομική άδεια για τις σχετικές εργασίες στο «The Mall Athens» έχει χορηγηθεί στη βάση των ειδικών διατάξεων του Ν. 4782/2021 από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων και έχει διάρκεια τεσσάρων ετών, ήτοι θα είναι σε ισχύ έως τις 30 Ιουλίου του 2025.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή