Το «project τσιμπούσι», το 470% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και το κομφούζιο με τα πρωτόκολλα

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Το «project τσιμπούσι», το 470% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και το κομφούζιο με τα πρωτόκολλα
3'

Το «project τσιμπούσι»

Με γοργούς ρυθμούς και με νέες εξαγορές προ των πυλών προχωρά το σχέδιο δημιουργίας ενός νέου «εθνικού πρωταθλητή» στον χώρο των τροφίμων από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Η απόκτηση των εταιρειών Έδεσμα και Αμβροσία, το ποσοστό στην ΙΟΝ, αλλά και η επαναδραστηριοποίηση της Νίκας με νέα προϊόντα, δίνουν το στίγμα των προθέσεων του ανδρός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει και ακόμα μία εξαγορά. Όλα αυτά εντάσσονται στο «project τσιμπούσι» όπως το ονομάζει, για το οποίο μάλιστα είναι έτοιμος να «σηκώσει» περί τα 200 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια, έχοντας συνάψει τη σχετική συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης ενημερώνοντας χθες τους αναλυτές αποκάλυψε πως την τελευταία πενταετία έχει δεχθεί σχεδόν δέκα προτάσεις για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Όπως είπε, τα τελευταία 4-5 χρόνια δέχεται προτάσεις που αφορούν στην πώληση μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, σχεδόν δυο φορές κατ΄έτος. «Δεχθήκαμε και πρόσφατα σχετικές προτάσεις», είπε ιντριγκάροντας τους αναλυτές, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και άρα ανακοινώσιμο επί του παρόντος. Όποιοι δύσπιστοι δεν πιστεύουν στα λεγόμενα του κ. Περιστέρη, τους καλούμε να ρίξουν μια ματιά στο διάγραμμα της μετοχής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η μετοχή της εισηγμένης ήταν το 2017 στα 3 ευρώ και πλέον ξεπερνάει τα 17 ευρώ. Για να σας βοηθήσουμε με τους υπολογισμούς, στο διάστημα αυτό καταγράφει άνοδο 470% περίπου. Οπότε, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι αυταπόδεικτο.

Αξιόλογη χειρονομία

Σε μια αξιόλογη δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα προχώρησε η Prodea Investments. Η Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία δώρισε στο Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρησιακά μέσα συνολικής αξίας 393.062 ευρώ. Πρόκειται για επτά οχήματα (4Χ4) τύπου van μικτής χρήσης με δυνατότητα μεταφοράς 9 ατόμων συνολικής αξίας 320.950 ευρώ. Ακόμη, δώρισε επτά βάρκες rafting που θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις διάσωσης σε υδάτινο περιβάλλον αξίας 24.862 ευρώ. Τέλος, δώρισε 50 φορητές αντλίες με δυνατότητα άντλησης ακαθάρτων υδάτων, που περιέχουν ξένα σώματα μεγάλης διαμέτρου, συνολικής 47.250 ευρώ. Πράγματι πρόκειται για μια αξιόλογη χειρονομία από τον CEO της Prodea Αριστείδη Καρυτινό και τη Διοικητική του ομάδα.

Catering και πρωτόκολλα

Δύο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα μεταβούν το επόμενο διάστημα στην Λισαβόνα για συναντήσεις στα πλαίσια του 52ου Solvit Workshop της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εργασίες του οποίου θα λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Αν και το ταξίδι τους θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες έχουν ήδη ενημερωθεί πως για λόγους πρόληψης του Covid-19 δεν θα συμμετέχουν σε τυχόν παρεχόμενα γεύματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δηλαδή θα πρέπει να γευματίζουν εκτός του Workshop. Θα μας πείτε, λογικό και νουνεχές. Σωστά. Τα ευτράπελα ωστόσο αρχίζουν κάπου εδώ. Καθώς τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα στελέχη της στην Πορτογαλία δεν τα εφαρμόζει για τα στελέχη της στην Ελλάδα. Χθες ξεκίνησαν συναντήσεις εργασίας στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Νίκης με κοινοτικούς αξιωματούχους (εκπροσώπους της DG Employment) και εκπροσώπους γενικών γραμματειών υπουργείων καθώς και των κοινωνικών εταίρων. Οι συναντήσεις αυτές είναι τριήμερες και θα ολοκληρωθούν αύριο. Σε αντίθεση με όσα ισχύουν στην Πορτογαλία, στις εν Ελλάδι συναντήσεις παρέχεται ελαφρύ γεύμα στους συμμετέχοντες και δεν τους αφήνουμε νηστικούς με επίκληση του Covid-19. Το catering μπορεί να μην είναι πλούσιο, αλλά τουλάχιστον η συζήτηση δεν γίνεται με άδεια στομάχια.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή