ΕΚΤ: Στις 26 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης στην ιστοσελίδα της στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Κεντρικής Ευρώπης (13:00 ώρα Ελλάδας).

ΕΚΤ: Στις 26 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests
1'

Τα αποτελέσματα των τραπεζών θα παρουσιαστούν σε τυποποιημένη μορφή. Θα γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των κεφαλαιακών ελλειμμάτων που θα εντοπιστούν στην αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και αυτών που θα εντοπιστούν στο πλαίσιο του βασικού και του δυσμενούς σεναρίου των stress test.

Θα περιλαμβάνουν επίσης σημαντικές πρόσθετες πληροφορίες, όπως τις εκδόσεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει στην αγορά οι τράπεζες το 2014.

Επιπλέον των συμπερασμάτων για την κάθε τράπεζα, η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει μια συνολική έκθεση για το πλήρες αποτέλεσμα της άσκησης για όλες τις τράπεζες. Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) θα εκδώσει τα αποτελέσματα των πανευρωπαϊκών stress test την ίδια ημέρα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι τράπεζες θα κληθούν να καλύψουν τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες. Οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεση τους δύο εβδομάδες για να υποβάλουν τα κεφαλαιακά τους σχέδια στην ΕΚΤ, παρέχοντας λεπτομέρειες για το πώς θα καλυφθούν τα κενά.

Διαβάστε επίσης

DW: Υπέρ «προληπτικής στήριξης» για την Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή