Οι δανειστές ζητούν έως 12μηνη παράταση του μνημονίου

Mέσω e-mail αποφάσισε η κυβέρνηση να στείλει απάντηση στην τρόικα, κατά τη χθεσινοβραδινή (03/12/2014) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο της τηλεδιάσκεψης.

Οι δανειστές ζητούν έως 12μηνη παράταση του μνημονίου
1'

Στις διαφορές των δύο πλευρών είναι ο χρόνος της παράτασης, αφού οι δανειστές ζητούν 6μηνη έως 12μηνη παράταση του προγράμματος, ενώ η Αθήνα δέχεται μια τεχνική μόνο παράταση 15-20 ημερών, μέχρι το ανώτερο ένα μήνα.

Το θέμα θα εξεταστεί σήμερα, Πέμπτη (04/12/2014) στο EuroWorking Group, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει επίσημο ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γκ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή και ότι αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους της τρόικας νέο e-mail με πρόσθετα στοιχεία, αναφορικά με τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν αποδέχεται νέα μέτρα και στελέχη του οικονομικού της επιτελείου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας τους για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή