Η Κομισιόν ζητά περισσότερα μέτρα και από την Ιταλία

Μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο αξιολόγησης της Standard and Poor's και το αρνητικό κλίμα ...

Η Κομισιόν ζητά περισσότερα μέτρα και από την Ιταλία
1'

Μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο αξιολόγησης της Standard and Poor's και το αρνητικό κλίμα που προκάλεσε στην Ευρώπη, ήρθε η σειρά της Κομισιόν να εκφράσει, έστω και έμμεσα, την δυσαρέσκεια της γι’ αυτή την κίνηση.


Χθες άλλωστε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «αυθαίρετη» την αξιολόγηση, διακρίνοντας πολιτικά κίνητρα στην απόφαση του οίκου. Ωστόσο η Κομισιόν συνεχίζει να ζητά από την Ιταλία περισσότερα μέτρα και συναίνεση.


Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμαντέου Αλφατάζ υπογράμμισε ότι η Ιταλία έχει δρομολογήσει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής της εξυγίανσης και ότι μέχρι το 2013 θα έχει καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της.


Ο κ. Αλφατάζ δεν διακρίνει τον κίνδυνο να «στεγνώσει» η οικονομία της χώρας εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας.


«Δυστυχώς κάποιες χώρες-μέλη δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν προγράμματα αναθέρμανσης της οικονομίας τους. Στην Ιταλία το δημοσιονομικό περιθώριο είναι πολύ μικρό και κατά τη γνώμη μας είναι πολύ σημαντικό η σταθεροποίηση να βάλει τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Διαβάαστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή