ΣΕΒ:Καταστροφικές οι συνέπειες από ένα «κούρεμα» 50%

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) εκπόνησε μελέτη σχετικά με την απόφαση της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα και για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αλλαγές σε αυτή στην Ελληνική οικονομία.

ΣΕΒ:Καταστροφικές οι συνέπειες από ένα «κούρεμα» 50%
1'

Στην ίδια μελέτη προτείνονται λύσεις και πρόσθετες διευθετήσεις που προσδίδουν ευνοϊκότερα αποτελέσματα για την Ελλάδα –πάντα με βάση την ομόφωνη ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΣΕΒ, ένα κούρεμα του 50% θα έχει μικρή επίπτωση μόλις 45 δισ. στην απομείωση του ελληνικού χρέους, ενώ θα έχει επαχθείς συνέπειες για την εθνική οικονομία.

Συγκριμένα ο ΣΕΒ αναφέρει ότι ένα κούρεμα της τάξης του 50% ή περισσότερο, που προτείνεται και διερευνάται τούτες τις ημέρες από διάφορους κύκλους, θα έχει μικρή επίπτωση στην απομείωση του καθαρού ελληνικού χρέους –όχι μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου– ενώ θα έχει επαχθείς συνέπειες για την εθνική οικονομία –την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την προσωπική περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Συμφωνία του Ιουλίου για την Ελλάδα ορίστηκαν οι απώλειες των ιδιωτών (τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί) στο 21%, κάτι που μεταφράζεται σε μείωση του ελληνικού χρέους κατά 28 δισ. ευρώ όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, θα δοκιμαστεί σκληρά η σταθερότητα του πανευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού συστήματος και η ήδη σοβούσα ύφεση και κρίση εμπιστοσύνης στην Ευρώπη θα λάβει ανησυχητικές διαστάσεις επισημαίνει ο ΣΕΒ.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή