Η οικονομία στα μικρά και τα μεγάλα, ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβληματισμό, αλλά και ανησυχία για τις συνέπειες που θα έχει στο σύνολο της οικονομίας η κρίση ακρίβειας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες και η οποία φαίνεται να κορυφώνεται μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ
AP Photo
2'

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από την κυβέρνηση να καταστρώσει εδώ και τώρα ένα σχέδιο που θα αποτρέψει μία νέα μεγάλη ζημιά για εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αλλά και μεγάλους επιχειρηματίες εξαιτίας των αδιανόητων ανατιμήσεων που σαρώνουν την αγορά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήρη εικόνα για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) καθώς και με εκπροσώπους συνδέσμων Βιομηχανιών, συνειδητοποίησαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο πιθανότητα να πίστευαν οι ίδιοι, παρά το γεγονός ότι έχουν μιλήσει για το πρόβλημα της ακρίβειας από τον Μάιο του 2021.

Τα μηνύματα που εξέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τη βαριά βιομηχανία, δηλαδή τον πλέον παραγωγικό κλάδο της οικονομίας, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων φέρονται να είπαν στον τέως πρωθυπουργό ότι πλέον αντιμετωπίζουν και εκείνοι τεράστιες δυσκολίες, ακόμα και για την επιβίωση τους.

Το κόστος της ενέργειας -το οποίο αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα- σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική βιομηχανία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, οι βιομήχανοι μίλησαν για φαινόμενα αισχροκέρδειας που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος εύκολα, όταν οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες επιχειρήσεις στη χώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα τους, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο βαθύ από όσο θα πίστευε κανείς. Οι αυξήσεις στη χώρα μας έχουν ξεκινήσει από ήδη από τον Σεπτέμβριο, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη αρχίζουν τώρα να γίνονται αισθητές.

Αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη για ότι έχει συμβεί, αλλά και για όλα όσα συμβούν στο μέλλον, καθώς τα πράγματα μόνο ευοίωνα δεν προμηνύονται, καθώς όλα δείχνουν ότι οι αυξήσεις ήρθαν για να μείνουν. Τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει να υπάρξουν μέτρα εδώ και τώρα, ακολουθώντας και αυτό που έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι το πλαφόν στο κέρδος στη χονδρική αλλά και στη λιανική, για να μπορέσουν να επιβιώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:04ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται το WiFi στο Μετρό