Παπαρήγα: Δεν υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη εντός ΕΕ

Με «κινούμενη άμμο» συνέκρινε το πολιτικό σκηνικό και τις συνεχείς μεταγραφές βουλευτών μεταξύ των κομμάτων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παπαρήγα: Δεν υπάρχει φιλολαϊκή ανάπτυξη εντός ΕΕ
1'

«Επιχειρείται αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τη διαμόρφωση ενός νέου δίπολου, όπου στον ένα πόλο θα είναι η ΝΔ και η κεντροδεξιά και 'ίσως καινούργια πρόσωπα', ενώ ο άλλος πόλος θα είναι μια 'αναστήλωση' της σοσιαλδημοκρατίας με πυρήνα ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Στόχος και στις δύο περιπτώσεις είναι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μέτρων λιτότητας και η ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων.

Η Γ.Γ του ΚΚΕ τόνισε ότι ανάπτυξη προς όφελος του λαού ή φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχει. Αντιθέτως, εκτίμησε ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει και αν σημειωθεί ανάκαμψη, θα είναι ισχνή, ενώ θα την ακολουθήσει νέο κύμα κρίσης, η οποία θα πλήξει και τις πιο ισχυρές χώρες.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφθούν τι θα σημαίνει για τους ίδιους και το λαϊκό εργατικό κίνημα ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ στην επόμενη βουλή, αναφερόμενη και σε αυτούς που δεν ψήφισαν το κόμμα κάτω από το «θέλω το ΚΚΕ μέσα σε μια κυβέρνηση, θέλω μια αριστερή κυβέρνηση».

«Είναι προσφορά στο λαό ότι δεν συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση που δεν θα λύσει προβλήματα του λαού. Αν μπούμε σε αυτό το μαντρί δεν θα προσφέρουμε τίποτα», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή