Το «εμπάργκο» προς τη Νέα Αριστερά κράτησε μια μέρα - Πώς απετράπη μια νέα κρίση
Λιγότερο από 24 ώρες κράτησε τελικά η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απαγορεύσει τη συμμετοχή των στελεχών του σε τηλεοπτικές συζητήσεις όπου θα βρίσκονται στελέχη της Νέας Αριστεράς, μετά από σφοδρές αντιδράσεις αρκετών μελών της Πολιτικής Γραμματείας, γεγονός που αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μια εντελώς σπασμωδική κίνηση.
Σε γενικές γραμμές, το κλίμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν καλό. Όμως, υπήρξε μια απόφαση της ηγετικής ομάδας που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των στελεχών που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή της Όλγας Γεροβασίλη, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Γιάννη Ραγκούση, του Κώστα Ζαχαριάδη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου.
Αυτή δεν ήταν άλλη, παρά η επιβολή «εμπάργκο» προς τα τηλεοπτικά πάνελ στα οποία θα βρίσκονταν καλεσμένοι και πρόσωπα που αποχώρησαν πρόσφατα από την Κουμουνδούρου. Όπως ακριβώς συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να λάβει μέρος σε συζήτηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, στο One Channel.
Η αντίδραση προς την επιλογή αυτή υπήρξε εντονότατη. Και τα πυρά ήταν μαζικά εναντίον της ηγεσίας, αναγκάζοντας την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, να διευκρινίσει ότι η απόφαση θα αφορά μόνο σε τετ α τετ συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη των δύο πλευρών. Μάλιστα, σημείωσε ότι το ίδιο ακριβώς πράττουν και με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε, από προχθές το βράδυ, από την Κουμουνδούρου τόνιζαν πως «δεν θέλουμε αντιπαραθέσεις με πρώην συντρόφους και να δίνουμε τροφή σε Μέσα και ΝΔ να απολαμβάνουν τον σπαραγμό. Απέναντι μας είναι ο Μητσοτάκης και με αυτόν έχουμε μέτωπο». Όπως και να έχει, η κίνηση αυτή ανήκει στο παρελθόν, μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις.
Συνέδριο και Ευρωεκλογές
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον δρόμο προς το Συνέδριο. Πρώτος σταθμός στον οδικό χάρτη του συνεδρίου είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο, ενώ εντός του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές:
- για τα Συντονιστικά των οργανώσεων μελών -τις νομαρχιακές επιτροπές.
- την ανάδειξη των συνέδρων με κάλπες.
Πάντως και εκεί η ομάδα της «παλιάς φρουρά» έθεσε ζητήματα, όπως είναι η πρόταση για εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, με καθολική ψηφοφορία, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, η νέα ηγετική ομάδα δεν έδειξε να διαφωνεί με αυτή τη τοποθέτηση.
Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει η παρέμβαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, που φέρεται να ζήτησε να μη γίνουν προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Και αυτό γιατί πρόκειται για μια αναμέτρηση που διεξάγεται με σταυρό προτίμησης.
Οπότε, αν πραγματοποιηθούν εσωκομματικές προκριματικές εκλογές, θα είναι σαν να «υποδεικνύεται» προς τους πολίτες το ποιους να ψηφίσουν.
Η σωτήρια παρέμβαση Καπνισάκη
Και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, με στόχο την εξωστρέφεια, χθες, παραλίγο να ξεσπάσει μια μεγάλη κρίση στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης, η οποία ήταν δεδομένο ότι θα διαχέονταν και στον κομματικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105.5», Αδάμ Γιαννίκος, ήταν έτοιμος να απολύσει μέσω τηλεφώνου -αρχικά- την εμβληματική δημοσιογράφο και παραγωγό του σταθμού, Ευγενία Λουπάκη – η οποία πρόσφατα είχε στοχοποιηθεί από τον άτυπο «αρχηγό» των «κασσελίστας», στιχουργό, Νίκο Μωραΐτη.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός διευθυντής, ετοιμάζονταν να προσχωρήσει στην εν λόγω κίνηση, εξαιτίας μιας ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα της πολύπειρης και σεβαστής σε ολόκληρο τον κλάδο, δημοσιογράφου.
Στη συνέχεια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση του πρόεδρος του ομίλου, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, αλλά και του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να πέσουν οι τόνοι.
Πάντως, οι εργαζόμενοι στο «Κόκκινο 105.5» είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς πιστεύουν ότι η στοχοποίηση της Ευγενίας Λουπάκη, είναι μήνυμα για το μέλλον, καθώς έχουν όλοι έχουν δεχθεί πολλαπλές επιθέσεις από τα τρολ που στηρίζουν την ηγεσία.