Σκυλακάκης: «Στις 2 Αυγούστου το ύψος της επιδότησης στο ρεύμα» – Τι είπε για τη λειψυδρία

Τι απάντησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα τιμολόγια ρεύματος από τον Σεπτέμβριο.

Σκυλακάκης: «Στις 2 Αυγούστου το ύψος της επιδότησης στο ρεύμα» – Τι είπε για τη λειψυδρία
EUROKINISSI.
2'

Σε μία εβδομάδα ακριβώς (02/08) θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ύψος της επιδότησης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως γνωστοποίησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Το μόνο που πρέπει να δούμε, είναι τι αυξήσεις θα έχουμε τελικά τον Αύγουστο. Γιατί απ’ ό,τι βλέπω, υπάρχει μία τάση πολύ μεγάλης αυτοσυγκράτησης από κάποιους από τους παρόχους», υπογράμμισε μιλώντας σήμερα (26/07) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», λέγοντας ότι «είναι καλύτερη λύση η αυτοσυγκράτηση σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες τιμές». Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον προγραμματισμό της.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα τιμολόγια ρεύματος από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι «οι μελλοντικές εκτιμήσεις λένε για ομαλοποίηση. Αν αυτές πέσουν έξω, η κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι έχει ταχύτητα και αποφασιστικότητα στα αντανακλαστικά της και όταν αντιδρά έτσι, υπάρχει και μία αντίστοιχη καλύτερη λειτουργία της αγοράς».

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι αυτή η λειψυδρία θα χειροτερεύει στα επόμενα χρόνια»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προειδοποίησε και για τον κίνδυνο της λειψυδρίας, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, περιοχές που εκπέμπουν ήδη SOS.

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι αυτή η λειψυδρία θα χειροτερεύει στα επόμενα χρόνια, με βάση αυτά που ξέρουμε για την κλιματική κρίση. Για εφέτος, υπάρχουν τα μέτρα που λαμβάνει το αρμόδιο Υπουργείο, εμείς ερχόμαστε και το ενισχύουμε και ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε μία ολόκληρη στρατηγική για το θέμα του νερού, την οποία και θα συζητήσουμε ενδοκυβερνητικά. Η στρατηγική έχει διάφορα κομμάτια, ένα είναι ότι μελετάμε κατά περιοχή τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, γιατί είχαμε μία γενική εικόνα έως τώρα και θα υπάρχουν και μία σειρά από δράσεις που θα ανακοινωθούν», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή