Οικονόμου: Ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τα κακόβουλα λογισμικά
Οι πολιτικοί δεν είναι δικαστές, ούτε εισαγγελείς και οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν είναι πολιτικοί
Ο Βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε σε συνέντευξή του στο Mega ότι το πόρισμα Αδειλίνη μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τα κακόβουλα λογισμικά.
Η κοινωνία τοποθετείται στη Δημοκρατία με τον τρόπο που προβλέπεται θεσμικά. Η Αντιπολίτευση προσπαθεί εμμονικά όλο το προηγούμενο διάστημα να συνδέσει τις επισυνδέσεις με ένα κέντρο και να αποδώσει όχι απλώς κατηγορίες, αλλά ενοχή στον Πρωθυπουργό.
Σήμερα, μετά από πολύμηνη έρευνα της Δικαιοσύνης, έχουμε ένα πόρισμα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τρεις λόγους. Ξεκινώ από αυτόν, ο οποίος σκοπίμως συσκοτίζεται. Η υπόθεση αυτή δεν τελείωσε. Επιχειρείται από ορισμένους, και κυρίως από κύκλους της Αντιπολίτευσης, να δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία η εντύπωση ότι η δικαστική εξέλιξη αφορά «κουκούλωμα».
Η έρευνα της Δικαιοσύνης και το πόρισμα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια, γιατί η δικαστική έρευνα θα συνεχιστεί σε ό,τι αφορά πρόσωπα και ανθρώπους που συνδέονται με τα παράνομα λογισμικά. Η έρευνα της Δικαιοσύνης -δυστυχώς για την Αντιπολίτευση- δεν επιβεβαίωσε ούτε τους ισχυρισμούς, ούτε τις υποψίες της ότι «υπήρχε ένα ενιαίο κέντρο των παράνομων λογισμικών με την ΕΥΠ, ότι υπήρχε κάποιος συντονιστικός ρόλος κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων προς αυτή την κατεύθυνση».
Αυτός ήταν ένας ισχυρισμός που εμμονικά, χωρίς στοιχεία και τεκμήρια, με αξιοποίηση γεγονότων κατά το δοκούν, επιχειρείτο να θεμελιωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Ήρθε η Δικαιοσύνη με την έρευνά της να απαντήσει σε αυτά τα πράγματα. Οι πολιτικοί, οι κυβερνώντες, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές, οι δημοσιογράφοι δεν είναι Εισαγγελείς, δεν είναι Δικαστές. Και οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς δεν είναι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Αυτός ο θεμελιώδης διαχωρισμός είναι πολύ ουσιαστικός για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, όπως πολύ ουσιαστική είναι και η θεσμική προσήλωση.
Δείτε την παράνοια και τους επικίνδυνους χειρισμούς που επιχειρούνται από την Αντιπολίτευση. Μετά από μία τριετία, όπου κατέρρευσαν με βάση την έρευνα της Δικαιοσύνης, οι εμμονικοί ισχυρισμοί ότι predator και νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ είχαν το ίδιο κέντρο και καθοδήγηση, επιχειρείται από την Αντιπολίτευση να μας πει ότι η κ. Αδειλίνη τα έκανε αυτά κατόπιν μιας διατεταγμένης υπηρεσίες από την Κυβέρνηση.
Έχουμε τη συνέχεια της δικαστικής υπόθεσης προκειμένου να μάθουμε ποια είναι αυτά τα ρυπαρά δίκτυα -ένας όρος που εγώ τότε είχα εισαγάγει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος- στην εξίσωση της υπόθεσης. Τα ρυπαρά δίκτυα που με τα κακόβουλα λογισμικά παρακολουθούσαν παρανόμως ανθρώπους, αξιωματούχους, τα οποία -ω του θαύματος- διοχέτευαν το προϊόν των παρανόμων παρακολουθήσεων σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η Εισαγγελέας είπε ότι οι επισυνδέσεις που έγιναν από την ΕΥΠ ήταν νόμιμες, με βάση ένα θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε επί πολλές δεκαετίες και που αυτή η Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός ήρθε και άλλαξε, προσθέτοντας ασφαλιστικές δικλείδες -γιατί έτσι έπρεπε να είναι- σε ό,τι αφορά στην απόφαση να γίνει επισύνδεση στο τηλέφωνο κάποιου πολιτικού προσώπου ή κάποιου ανώτατου πολιτειακού αξιωματούχου. Με παρέμβαση αυτής της Κυβέρνησης.