Ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου,παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,ησύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου θα συζητηθεί το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου. Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν πριν λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
1'

Νωρίτερα, στις 16:00, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας συνάντησε τους επικεφαλής της τρόικας, με στόχο να τους πείσει ότι τα μέτρα είναι «ρεαλιστικά» και με την ελπίδα να μην απορριφθεί ένα μεγάλο μέρος από τις κυβερνητικές προτάσεις.

Τη Δευτέρα, στις 11:45, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Τα νέα μέτρα προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση, καθώς οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ λένε ότι διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, (ότι έχει απομείνει από) τα δώρα και τα αναπηρικά επιδόματα και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μεγάλες περικοπές.

Διαβάστε επίσης:

Τα «αγκάθια» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για τα 11,5 δισ.

Την Κυριακή το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα-Τρόικας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή