Λόγος περί «απλουστεύσεων» και «φονταμενταλισμών» από τον Παντελή Οικονόμου

Για απλουστεύσεις και φονταμενταλισμούς μίλησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...

1'

Για απλουστεύσεις και φονταμενταλισμούς μίλησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, στην πρώτη ομιλία του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, επιχειρώντας να πείσει ότι ακόμα κι αυτοί που δεν πίστευαν στο μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαν ψηφίσει, είπε:

«Κοιτάξτε μία απλούστευση, παραδείγματος χάριν. Ο ισχυρισμός ότι όσοι ψηφίσαμε το μνημόνιο -στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι και εγώ, να το υπενθυμίσω αυτό- το αγαπούσαμε το μνημόνιο, μας άρεσε. Γιατί δεν το είχαμε περιγράψει και προεκλογικά εάν μας άρεσε τόσο πολύ το μνημόνιο;

Κάτι άλλο πολύ χειρότερο. Σε όσους δεν αρέσει, υποχρεωτικά έπρεπε να το καταψηφίσετε. Κοιτάξτε, αυτοί οι φονταμενταλισμοί δεν είναι απλώς αντιδημοκρατικοί, δεν περνάνε. Είναι επικίνδυνη διολίσθηση σε λογικές που πλησιάζουν τα όρια του φασισμού.

Θα σκεφτόμαστε ελεύθερα και θα συμπεριφερόμαστε, όπως πιστεύουμε ότι επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον, όπως το καταλαβαίνει ο καθένας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή