Τώρα υπερασπίζεται το Mνημόνιο ο Π. Οικονόμου

Υπό τη στενή πολιορκία δεκάδων «Αγανακτισμένων» πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λάρισα η...

Τώρα υπερασπίζεται το Mνημόνιο ο  Π.  Οικονόμου
1'

Υπό τη στενή πολιορκία δεκάδων «Αγανακτισμένων» πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λάρισα η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, με την παρουσία τριών κυβερνητικών στελεχών.

Συγκεκριμένα, στη συνδιάσκεψη, που είχε ως θέμα την αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας, μετείχαν ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Παντελής Οικονόμου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το φθινόπωρο θα φανούν και τα πρώτα θετικά σημάδια ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα, κλάδους της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Οικονόμου υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για το Μνημόνιο κάνοντας λόγο για «καταστάσεις εκτάκτης ανάγκης» και για μέτρα «τα οποία ήταν και σκληρά και άδικα, αλλά υπαγορεύτηκαν από την πίεση χρόνου που υπήρχε».

Σχολιάζοντας, την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, οι ΔΟΥ δεν εισπράττουν τα έσοδα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πρόκειται περί διαπιστώσεων που θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν και θα κληθεί ο κ. Ρακιντζής, προκειμένου να συνεισφέρει στη διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σημειώνεται, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδιάσκεψης βρίσκονταν κοντά στο σημείο της εκδήλωσης «Αγανακτισμένοι» πολίτες οι οποίοι, υπό την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Mνημονίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή