Βενιζέλος: Δεν είναι κρίση αυτό που ζούμε!

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Παπούλια - Βενιζέλου...

Βενιζέλος: Δεν είναι κρίση αυτό που ζούμε!
1'

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση, λέγοντας ωστόσο πως η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε, αλλά το αν ζήσουμε μια κατάσταση ανάλογη με της Αργεντινής το 2000.

«Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Καταλόγισε δε έλλειψη πολιτικού και θεσμικού επιπέδου στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης -για δικούς τους εσωτερικούς λόγους- ξεσπάει πάνω μας».

«Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει».

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και επικίνδυνη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή