Πολυνομοσχέδιο: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Νέα εσωτερική περιδίνηση ξεκινά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Τρίτη καθώς αρχίζει η επεξεργασία και η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου...

Πολυνομοσχέδιο: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες
2'

Νέα εσωτερική περιδίνηση ξεκινά για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Τρίτη καθώς αρχίζει η επεξεργασία και η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία.

Οι περισσότεροι βουλευτές δηλώνουν σοκαρισμένοι από την τελική μορφή του κειμένου καθώς διαπίστωσαν αλλαγές επί τα χείρω από όσα είχαν γίνει γνωστά την περασμένη περίοδο ενώ αρκετοί είναι εκείνοι ο οποίοι αναφέρουν ότι «θα κληθούμε να ψηφίσουμε και πάλι ένα ογκωδέστατο νομοσχέδιο δίχως να γνωρίζουμε όλες του τις διατάξεις καθώς είναι αδύνατο να διαβαστεί έως την ψήφιση του».

Αναλυτικά, στις 10 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης θα συνεδριάσει ο ΚΤΕ Οικονομικών με την παρουσία τόσο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του κ. Δημήτρη Ρέππα.

Οι δύο υπουργοί θα επιχειρήσουν να αναπτύξουν την βασική στόχευση του νομοσχεδίου που δεν είναι άλλη από την οριζόντια, τυφλή και βάρβαρη περικοπή των μισθολογικών δαπανών του δημοσίου. Στη μία (13:00) το νομοσχέδιο μπαίνει στην κοινή επιτροπή Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα μέλη της επιτροπής θα ολοκληρώσουν την πρώτη και δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου μέσα σε δύο εβδομάδες ώστε την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου να εισαχθεί στον Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. Πάντως, το κλίμα που θα επικρατήσει στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις θα δώσει και μια ισχυρή δόση για το τι τελικά θα γίνει κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και κυρίως ποιοι είναι εκείνοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θα απειλήσουν με αρνητική ψήφο.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι για την ώρα το κοινοβουλευτικό επιτελείο της κυβερνώσας παράταξης δεν ανησυχεί ιδιαίτερα αναφέροντας ότι «οι βουλευτές θα προβούν και πάλι σε ηρωικές δηλώσεις αλλά στο τέλος όλοι θα ψηφίσουν».

Αυτοί που θα αναλάβουν το «μάντρωμα» των βουλευτών δεν είναι άλλοι από τους κ.κ. Βενιζέλο και Ρέππα οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες , πέραν των προγραμματισμένων συνεδριάσεων, θα πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλους εκείνους που θα εκφράζουν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο.

Στο έργο των υπουργών θα συνδράμουν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο γραμματέας της ΚΟ κ. Βασίλης Εξαρχος καθώς και οι κ.κ. Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Πρωτόπαπας οι οποίοι θα αναλάβουν τον ρόλο του ψυχολόγου των βουλευτών που βρίσκονται σε νευρική κρίση.

Την "βρώμικη" δουλειά των ελεγχόμενων εκρήξεων που στοχεύουν στην εκτόνωση της ΚΟ θα αναλάβουν οι κ.κ. Νίκος Αθανασάκης και Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή