Η "Μάχη του Μαραθώνα" στη Βιέννη

Η Μάχη του Μαραθώνα, είναι το σημείο αναφοράς της έκθεσης που διεξάγεται στο Δημαρχείο της Βιέννης...

Η "Μάχη του Μαραθώνα" στη Βιέννη
1'

Η Μάχη του Μαραθώνα, είναι το σημείο αναφοράς της έκθεσης που διεξάγεται στο Δημαρχείο της Βιέννης, υπό την αιγίδα του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ και θα διαρκέσει έως 30 Νοεμβρίου.


Το αρχειακό υλικό που έχει συλλεχτεί και παρουσιάζεται με την ευκαιρία των 2.500 χρόνων από την Μάχη, έχει σαν στόχο να τονίσει την αξία της Ελληνικής Ιστορίας, παραπέμποντας στους αρχαίους Έλληνες ιστορικούς στη σημασία της νίκης καθώς και στη σημαντική τους κληρονομιά. Τονίζεται και αποκτά παγκόσμια ακτινοβολία, τόσο σαν γεγονός πολιτιστικό όσο και σαν αποτέλεσμα δύναμης ψυχής και προσπάθειας του Μαραθωνομάχου Φειδιππίδη που εμπνέει μέχρι σήμερα πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Τα διεθνή ιδεολογικά κινήματα του 18ου και 19ου αιώνα και οι εκπρόσωποί τους όπως ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, εμπνεύστηκαν διαχρονικά από τη Μάχη του Μαραθώνα, όπως παρουσιάζεται σε βιβλία της εποχής.


Στην έκθεση παρουσιάζεται αρχειακό υλικό, σελίδων βιβλίων, χαρακτικών του 18 ου αιώνα από τη Συλλογή του μελετητή και συγγραφέα Γιώργου Δολιανίτη, κατόχου μιας εκ των μεγαλυτέρων συλλογών παλαιών και σπανίων εκδόσεων στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή