Formula 1: γιατί το φετινό πρωτάθλημα ως τώρα είναι (όντως) το καλύτερο των τελευταίων ετών

To ακούμε σχεδόν κάθε χρόνο: "Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το καλύτερο". Γι' αυτό του 2012, πάντως, ως τώρα ισχύει η ατάκα κατά 100%. Διαβάστε γιατί.

Formula 1: γιατί το φετινό πρωτάθλημα ως τώρα είναι (όντως) το καλύτερο των τελευταίων ετών
SEX
1'

Είναι λογικό την τελευταία πενταετία, με την ανάδειξη νέων αστέρων όπως ο Sebastian Vettel, με τις συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς που έφεραν ομάδες όπως την Brawn GP και στη συνέχεια την Sauber ή φέτος την Lotus να αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία των McLaren και Ferrari -και που, επιτέλους, έκαναν πιο εύκολα τα προσπεράσματα-, να μιλάμε συνεχώς για "το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών". Όντως, είχαμε μερικά πολύ συναρπαστικά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό που έχει ξεκινήσει φέτος, μετρώντας ήδη τέσσερα Grand Prix πριν συνεχιστεί αύριο (13.05) με το πρώτο "ευρωπαϊκό", στην Ισπανία, είναι μακράν το καλύτερο απ' όλα (κι ας είναι τόσο, μα τόσο νωρίς για να το λέμε).

  • Κατ' αρχάς στους τέσσερις πρώτους αγώνες, έχουμε τέσσερις διαφορετικούς νικητές: Jenson Button στην Αυστραλία, Fernando Alonso στη Μαλαισία, Nico Rosberg στην Κίνα και Sebastian Vettel στο Μπαχρέιν.
  • Κατά δεύτερον, οι τέσσερις νικητές έρχονται από διαφορετικές ομάδες: McLaren o Button, Ferrari o Alonso, Mercedes o Nico Rosberg, Red Bull o Vettel.
  • Κατά τρίτον, ο δεύτερος και ο τρίτος της γενικής κατάταξης δεν έχουν κάνει καμμία νίκη ως τώρα. Αλλά είναι σταθερά μέσα στους βαθμούς και γι' αυτό βρίσκονται τόσο ψηλά (μιλάμε για τους Lewis Hamilton και Mark Webber). Πράγμα που σημαίνει ότι μια νίκη πρέπει να την περιμένουμε και από αυτούς. Ή κάτι ακόμη πιο συναρπαστικό: Το ενδεχόμενο να πάρει τον τίτλο ένας πιλότος χωρίς καμμία νίκη δεν είναι και τόσο απίθανο!
  • Ο πρώτος από τον πέμπτο απέχουν μόλις 10 βαθμούς στην βαθμολογία.
  • 18 πιλότοι έχουν ήδη βαθμολογηθεί! 18 από τους 24, σε μόλις 4 αγώνες. Δηλαδή, όλοι είναι στο παιχνίδι. Και στην ουσία, αν υπολογίσουμε πως οι μόνοι 6 που δεν έχουν πάρει βαθμό είναι οι οδηγοί των Marussia, Caterham και HRT, δηλαδή των τριών ομάδων που βρίσκονται δύο κλάσεις κάτω από τον συναγωνισμό και τερματίζουν αρκετούς γύρους πίσω σε κάθε αγώνα (αν τερματίσουν), βλέπουμε πως έχουν πάρει βαθμό ήδη όλοι όσοι είναι ικανοί να πάρουν βαθμό. 18 οδηγοί, δηλαδή, θα παλεύουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο του πρωταθλητή.
  • Εντάξει, οι μισοί θα παλεύουν απλά για τις ομάδες τους, αλλά οι άλλοι μισοί θέλουν όντως τον πιο μεγάλο τίτλο απ' όλους. Κατ' αρχάς, ανάμεσά τους υπάρχουν έξι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές: Vettel, Alonso, Hamilton, Button, Raikkonen και Schumacher. Και κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Webber, τον Rosberg και τον εκπληκτικό Sergio Perez από τώρα...
  • Τέλος, και τα 4 grand prix ως τώρα είχαν συναρπαστική εξέλιξη. Εντάξει, μπορεί να ήμασταν τυχεροί στην αρχή και τα πράγματα να γύρουν προς το πλευρό μίας ομάδας στην συνέχεια (οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν και συνήθως τις βλέπουμε όταν οι αγώνες έρχονται στην Ευρώπη, δηλαδή από αύριο και μετά). Αλλά εμείς θέλουμε να μείνουν ως έχουν ως το τέλος! - Παναγιώτης Χριστόπουλος

UPDATE:

Και τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον ίδιον ακριβώς τρόπο και στο 5ο grand prix, επιβεβαιώνοντας όσα γράφαμε πιο πάνω: Νικητής αναδείχθηκε ο Pastor Maldonado, 5ος οδηγός σε 5 αγώνες από 5η διαφορετική ομάδα. Είπατε τίποτε;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή