Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στη λίστα του ESPN με τους 100 κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα!

Μια ακόμα τεράστια διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος προετοιμάζεται με την Εθνική Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στη λίστα του ESPN με τους 100 κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα!
2'

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους αθλητές παγκοσμίως και κάθε διάκρισή του αποτελεί διαφήμιση και για την Ελλάδα.

Τέτοια είναι και η παρουσία του στη λίστα του ESPN με τους 100 σπουδαιότερους αθλητές του 21ου αιώνα!

Το πασίγνωστο αμερικανικό Μέσο τοποθέτησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ανάμεσα σε σπουδαία ονόματα και τον κατέταξε μάλιστα στη 42η θέση.

«Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα,που έπαιζε μπάσκετ μόνο για δύο χρόνια, με την 15η επιλογή στο Draft του 2013, ήταν αδύνατο να προβλέψουμε πώς η άφιξή του θα άλλαζε την τροχιά του franchise για την επόμενη δεκαετία. Ο Αντετοκούνμπο μετέτρεψε τον εαυτό του από ένα άγνωστο, αλλά πολλά υποσχόμενο project, σε έναν από τους πιο κυρίαρχους πάουερ φόργουορντ της ιστορίας και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποκορύφωμα τους 50 πόντους που έβαλε στους τελικούς του NBA το 2021, για να οδηγήσει τους Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια», αναφέρει το σχετικό κείμενο για τον Greek Freak.

Στη πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Μάικλ Φελπς, με τη Σερένα Γουίλιαμς, τον Λιονέλ Μέσι, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Τομ Μπρέιντι να ακολουθούν. Μεταξύ άλλων ο Κόμπι Μπράιαντ είναι στο No10 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Νο13 (δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα).

Στους κορυφαίους 100 αθλητές, οι 24 είναι από τον χώρο του μπάσκετ, 17 από το μπέιζμπολ, 15 από το ποδόσφαιρο, 12 από το αμερικανικό ποδόσφαιρο, 6 από το τένις και οι υπόλοιποι από διάφορα αθλήματα, όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα.

espn-100-bysports.jpg

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή